Pentru un an, cupa transmisibilă a Spartachiadei rămâne la Alba Iulia

Pentru un an, cupa transmisibilă a Spartachiadei rămâne la Alba Iulia

Generalul-maior dr. Ion Ungureanu oferă Cupa transmisibilă colonelului Marcel Domşa, comandantul Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul"

Joi, 28 mai, pe platoul Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" a avut loc ceremonia de încheiere a Olimpiadei de Vară a Sportului Militar Liceal. În cadrul aceluiaşi eveniment, s-au acordat cupele, medaliile şi diplomele câştigate cu sudoarea frunţii. De asemenea, au fost oferite plachete invitaţilor, în semn de apreciere.

La eveniment au participat locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Ion Ungureanu, şeful Secţiei educaţie fizică din Statul Major General, colonel dr. Ioan Armanu, şeful Serviciului doctrină şi preşedintele comitetului de organizare  al competiţiei sportive, colonel Ioan Baligi, comandanţii celor trei colegii militare, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, şi locţiitorul comandantului Batalionului 136 Geniu.

"Anul acesta am avut parte de cea mai dârză bătălie pentru prima poziţie, cele trei loturi s-au aflat la o distanţă de numai un punct una faţă de cealaltă. Asta nu poate decât să mă convingă că sunteţi din ce în ce mai buni, că daţi tot ce aveţi mai bun pentru prestigiul instituţiilor pe care le reprezentaţi şi este important să duceţi mai departe acest spirit de întrecere. Vreau să vă felicit, în numele conducerii Statului Major al Forţelor Terestre, pentru efortul depus  în aceste patru zile de întreceri şi, de asemenea, felicitări tuturor celor care au asigurat bunul mers al competiţiei. Declar închisă cea de-a 43-a ediţie a Olimpiadei de Vară a Sportului Militar Liceal" - a spus generalul-maior dr. Ion Ungureanu.

La fel ca la deschiderea competiţiei, a fost prezentat un exerciţiu de majorete, doar că de această dată a fost vorba de fetele claselor a X-a. La final, elevii Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" au defilat alături de loturile sportive ale celorlalte două colegii militare: "Dimitrie Cantemir" şi "Ştefan cel Mare".