Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – A doua zi de „foc”

Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – A doua zi de „foc”

Asupra ţintei de reglaj ....foc!

Cea de-a doua zi a competiţiei „Subofiţerul/Soldatul anului 2015” a început cu deplasarea spre poligonul de tragere “Galaţi” şi s-a încheiat cu evaluarea participanţilor la proba de pregătire militară generală.

Dacă prima zi de concurs s-a desfăşurat exclusiv în cazarmă, iată că în cea de-a doua, militarii au avut prima lor ieşire în poligonul de tragere „Galaţi”. Aici, în laboratorul lor, concurenţii au putut să-şi dovedească dibăcia şi calităţile de luptători asupra ţintelor amplasate în faţa lor. Chiar dacă dimineaţa se anunţa una răcoroasă, iată că vremea a ţinut cu competitorii şi s-a încălzit treptat. „La fel ca şi anul trecut, s-au observat <vârfuri> care au executat tragerea într-un mod remarcabil, dar în acelaşi timp am putut să vedem şi militari care au dat dovadă de mai puţină stăpânire a armamentului” - a spus preşedintele comisiei de evaluare, plt.adj.pr. George Neacşu, consilierul şefului Statului Major al Forţelor Terestre.

A urmat pregătirea militară generală, un test care cuprinde tot ceea ce trebuie să ştie un militar despre regulamente şi legi. „Am încercat să echilibrez acest test, iar militarii să nu fie puşi în situaţia de a nu şti să răspundă la o întrebare din viaţa de zi cu zi sau una care are legătură cu ceea ce aplică ei în mod constant la unităţile de provenienţă” - a completat preşedintele comisiei de evaluare.

Mâine, în cea de-a treia zi, urmează probabil cea mai specială probă, cea practică, din teren, unde vor putea trece prin toate domeniile de pregătire, instrucţie de front, CBRN, sanitară, topografică şi comunicaţii. Ba chiar vor avea parte şi de o probă-surpriză, un scenariu asemănător teatrului de operaţii din Afganistan.