Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – Momentul câştigătorilor

Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – Momentul câştigătorilor

Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – Momentul câştigătorilor

După ce au trecut cele trei zile competiţionale în care militarii participanţi au fost supuşi la diferite teste şi probe din toate domeniile militare, iată că a venit momentul pentru câştigători să urce pe podium.

La ceremonia de premiere au participat comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte din Făgăraş, colonelul Stelian Pantazi, precum şi comisia de evaluare şi instructorii din unitate. "Ne aflăm la finalul unei ediţii în care totul a decurs bine şi au câştigat cei mai buni militari. Vă mulţumesc pentru participare, îi felicit pe câştigători şi vă asigur că am făcut tot posibilul pentru a vă oferi condiţiile necesare afirmării potenţialului dumneavoastră" - a spus comandantul instituţiei de învăţământ.

La rândul său, preşedintele comisiei de evaluare, plt.adj.pr. George Neacşu, a dorit să-i felicite pe militari: "Ştiam încă din momentul în care v-am văzut că sunteţi profesionişti, foarte buni, însă am mai constatat un lucru pe parcursul acestor trei zile: spiritul de echipă. De-a lungul probelor am văzut că, chiar dacă eraţi într-o competiţie, v-aţi ajutat colegii ori de câte ori aţi putut. Aceasta este esenţa profesiei dumneavoastră: a fi militar înseamnă a fi o echipă, şi pentru asta vă mulţumesc. În momentul de faţă faceţi cinste comandanţilor, dar şi instituţiei militare. Declar competiţia «Subofiţerul/Soldatul anului 2015» închisă!".

"Subofiţerul anului", etapa pe mari unităţi şi unităţi direct subrdonate Statului Major al Forţelor Terestre, ediţia 2015: plutonier Ionuţ Ceuşan, din U.M. 01010 Tg. Mureş. "Am fost trimis să câştig şi exact asta am făcut, chiar dacă ceilalţi concurenţi au fost foarte bine pregătiţi şi punctajul foarte strâns. Pentru finală, am de gând să mă pregătesc şi mai mult la teorie".

Locul II: plutonier-major Liviu Constantin Bondoc, din U.M. 02000 Buzău.

Locul III: plutonier-major Marius Dudău, din U.M. 01471 Focşani.

"Soldatul anului", etapa pe mari unităţi şi unităţi direct subordonate Statului Major al Forţelor Terestre, ediţia 2015: caporal Ciprian Vasilică Avram, din U.M. 02000 Buzău. "Este prima ediţie la care particip şi vreau să spun că a fost o experienţă foarte interesantă, o competiţie care te solicită din toate punctele de vedere. Cu colegii m-am înţeles foarte bine şi ne-am ajutat, chiar dacă eram într-o competiţie. Până la urmă, suntem cu toţii o mare familie. Pentru finală am de gând să mă pregătesc mult mai intens, pentru că deja am văzut minusurile şi ştiu unde am de recuperat".

Locul II: caporal Ovidiu Ceauşan, din U.M. 01010 Tg. Mureş.

Locul III: fruntaş Grigoraş Panţuş, din U.M. 01471 Focşani.

Anul acesta, datorită transformărilor din sistemul militar, primele trei locuri din această semifinală se vor întâlni cu primele trei locuri de la divizii, pentru a crea o şi mai mare competitivitate, în care să fie angrenaţi cât mai mulţi militari.