"CISM Day Run" – sportul poate aduce pacea

"CISM Day Run" – sportul poate aduce pacea

Personal din Statul Major al Forţelor Terestre participant la crosul organizat pe baza sportivă a instituţiei de Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar

Miercuri, 18 februarie,  în jurul orelor 14.00, în unităţile militare din Forţele Terestre s-a dat startul pentru manifestările sportive prilejuite de  aniversarea Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar ("CISM DAY-RUN").

Peste 200 de participanţi din Statul Major al Forţelor Terestre şi Batalionul 500 Sprijin s-au alăturat milioanelor de militari din cele 133 ţări membre ale Consiliului Internaţional al Sportului Militar, inclusiv din România, care participă în această zi la alergări pe distanţe scurte sau lungi, mers pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilităţile sportive, indiferent de grade, funcţii, sex sau vârstă.

Organizat de către Consiliul Internaţional al Sportului Militar pentru prima oară în anul 2006, în scopul sărbătoririi datei de constituire a acestui organism internaţional, evenimentul din data de 18 februarie şi-a propus să promoveze, anual, practicarea sportului în armatele lumii şi, prin anvergura mondială a acţiunii, să contribuie la menţinerea păcii.

Până în prezent, în 83 de ţări s-a aniversat cel puţin o dată Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar, permiţând crearea de relaţii durabile între organizaţiile militare şi civile, armate şi guverne.

Consiliul Internaţional al Sportului Militar este a doua organizaţie sportivă mondială după Comitetul Internaţional Olimpic şi este deschisă armatelor din întreaga lume.

Fondat în anul 1948 în Nisa (Franţa), CISM are ca motto: "Prietenie prin sport" (Friendship through sport), iar obiectivele principale sunt promovarea sportului, a activităţilor de educaţie fizică în armatele lumii şi a păcii pe întregul mapamond.

În fiecare an, CISM organizează competiţii sportive şi aplicativ-militare la nivel mondial, european şi regional, la care participă sportivi militari din ţările membre.