Dincolo de un gest caritabil

Dincolo de un gest caritabil

Reprezentanţii Statului Major al Forţelor Terestre i-au vizitat pe copiii din Casele de tip familial "Sfânta Elena" din Corabia

Joi, 8 octombrie, reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Terestre i-au vizitat pe copiii din Casele de tip familial "Sfânta Elena" din Corabia şi le-au oferit daruri, care au constat în rechizite, manuale, cărţi şi auxiliare didactice, atât de necesare începutului de an şcolar.

Coletele cu haine, jucării şi câteva produse electrocasnice au completat lista cadourilor oferite de data aceasta.

În cei şaptesprezece ani care s-au scurs de la demararea proiectului au fost organizate o serie de acţiuni de binefacere, menite să aducă un strop de bucurie în sufletele acestor copii.

Odată cu trecerea timpului, activitatea a depăşit graniţele unui simplu gest caritabil, iar între reprezentanţii Statului Major al Forţelor Terestre şi tinerii din Casele de tip familial "Sfânta Elena" s-a construit o puternică legătură afectivă, iar fiecare întâlnire reprezintă încă un motiv de bucurie, fie că este vorba de a oferi un cadou din toată inima sau de surpriza primirii acestuia. Fericirea, emoţiile şi entuziasmul cu care copiii primesc cadourile ne fac pe noi, adulţii, să trăim emoţii puternice şi să ne amintim de propria copilărie.

Colaborarea strânsă cu Maria Nicoleta Mohor, directorul C.T.F. "Sfânta Elena" din Corabia, ne-a oferit posibilitatea de data aceasta să venim în întâmpinarea tinerilor cu rechizite, manuale, cărţi şi auxiliare didactice, oferite şi cu sprijinul Batalionului 500 Sprijin, Unităţii Militare 2605,  Editurii "Ars Libri" şi Tipografiei "Polichrom". O maşină de spălat, un televizor şi un DVD player au întregit lista cadourilor de la început de Brumărel.

Cu siguranţă nevoile acestor tineri sunt multiple şi în deplină concordanţă cu vremurile în care trăim, iar ca obiectiv pe termen scurt, reprezentanţii Statului Major al Forţelor Terestre şi-au propus, printre altele, înlocuirea calculatoarelor defecte din cele cinci case de tip familial din Corabia.