Batalionul 229 Sprijin Logistic cinsteşte veteranii de război

Batalionul 229 Sprijin Logistic cinsteşte veteranii de război

Militari din Batalionul 229 Sprijin Logistic, alături de plt. maj. (rtr.) Gheorghe Boriceanu

 

Plutonier-major (rtr.) Gheorghe Boriceanu, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost aniversat vineri, 2 octombrie a.c., de un grup de militari din Batalionul 229 Sprijin Logistic, la împlinirea vârstei de 96 de ani.

Activitatea a avut loc la domiciliul acestuia din comuna Teliu, judeţul Braşov, cu participarea domnului Vasile Şerban, primarul comunei.

Iniţiativa aparţine unui grup de voluntari din cadrul batalionului constituit pentru cinstirea şi preţuirea celor ce au participat pe fronturile celei de-a doua conflagraţii mondiale şi face parte din seria evenimentelor dedicate anului omagial al veteranilor de război.

Cu nostalgie, dar şi cu emoţie în glas, plt. maj. (rtr.) Gheorghe Boriceanu ne-a relatat, atât cât a permis timpul, parte din memoriile de război, cu bune, cu rele, care în totalitatea lor ar putea fi aşternute în paginile unei veritabile cărţi de istorie, văzută prin ochii unui martor al vremii.

Amintirea vitregiilor războiului pe frontul de la Odesa, cu toate implicaţiile lui,  vor rămâne pentru totdeauna întipărite în memoria veteranului, cu atât mai mult cu cât cele  mai multe dintre ele i-au marcat definitiv viaţa. Cu toate acestea, reamintirea acelei perioade a fost mai plăcută în compania unor tineri care au de învăţat multe lecţii autentice de viaţă.

Prezenţa militarilor, alături de reprezentantul autorităţii publice locale, a adus un strop de bucurie în sufletul veteranului, pentru care, acest gest simplu dar grăitor a reprezentat o dovadă a respectului şi admiraţiei pe care generaţiile tinere sunt datoare să le manifeste faţă de veteranii acestui neam.