Splendoarea unui vis împlinit

Splendoarea unui vis împlinit

Splendoarea unui vis împlinit

Competiţia „Subofiţerul/Soldatul anului 2015 – etapa finală pe Forţele Terestre” s-a încheiat vineri, 6 noiembrie, iar ceremonia de premiere a avut loc pe platoul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”.

La eveniment au participat: comandantul şcolii, colonelul Ion Panait, consilierul şefului Statului Major General, plt.adj.pr. Florea Sas, comisia de evaluare, reprezentatul Fundaţiei "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă", colonel (r) Iulian Boeru, care a şi premiat concurenţii cu sume importante de bani, dar şi maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi gradaţi profesionişti aflaţi la cursuri.  „Vreau să mulţumesc tuturor pentru fairplay-ul de care au dat dovadă şi pentru abnegaţia cu care s-au încadrat în această activitate. De asemenea, vreau să le urez mult succes în carieră” - a spus comandantul şcolii.

La rândul său, colonelul (r) Iulian Boeru a precizat: „De patru ani de zile, fundaţia premiază pe cei mai buni dintre cei mai buni. […] Vă promit că atâta timp cât voi face parte din consiliul director, aceste sume se vor menţine, ba chiar poate se vor mări”.

„Subofiţerul anului”: sergent Radu Tofan - Batalionul 317 Cercetare Someşeni. „Am încercat să dau tot ce pot la fiecare probă, să fac tot posibilul pentru a avea un rezultat bun. Consider că am ajuns la apogeu şi la anul va fi momentul altor colegi de-ai mei. Am mai participat în trecut, am obţinut titlul de <Soldatul anului>, am fost avansat în corpul subofiţerilor şi, iată că am reuşit să obţin şi titlul de <Subofiţerul anului>”.

Locul II: plutonier Ionuţ Ceuşan - Batalionul 610 Operaţii Specile Târgu Mureş

Locul III: plutonier Ionel Alexandru - Batalionul 528 Cercetare  Brăila

„Soldatul anului 2015”: caporal Flavius Nicu - Centrul 46 Cartiruire și Administrare Cazărmi Someşeni „Cea mai dificilă probă a fost cea practică. Este momentul în care trebuie să-ţi pui în valoare toate cunoştinţele din mai multe domenii. Îmi doresc să mai particip şi anul viitor, după ce voi deveni subofiţer, pentru că îmi doresc, la fel ca şi colegul meu, să obţin şi titlul de <Subofiţerul anului>”.

Locul II: caporal Ovidiu Ceuşan - Batalionul 610 Operaţii Speciale Târgu Mureş

Locul III: caporal Bogdan Drăgulin - Batalionul 26 Infanterie Craiova