"Subofiţerul şi soldatul anului 2015" la Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan"

"Subofiţerul şi soldatul anului 2015" la Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan"

Pe aliniamentul de tragere, faţă în faţă cu ţinta

În perioada 29 septembrie – 2 octombrie, în cadrul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan" s-a desfăşurat competiţia "Subofiţerul/Soldatul anului 2015", activitate la care au participat militarii selecţionaţi din unităţile şi subunităţile subordonate brigăzii.

Scopul principal al competiţiei a fost de a identifica acei militari care să se potrivească cerinţelor profilului luptătorului modern, capabil să conducă, să instruiască şi să motiveze personalul din subordine, pentru îndeplinirea misiunilor ce îi revin.

 Competiţia s-a desfăşurat la Comandamentul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan" şi a avut două secţiuni: soldaţi şi gradaţi profesionişti, respectiv maiştri militari şi subofiţeri. Militarii s-au întrecut pe parcursul a patru zile la următoarele probe: pregătire militară generală prin susţinerea unui test grilă din bibliografia stabilită anterior, tragere cu armamentul din dotare în poligonul Livezile, educaţie fizică militară, limba engleză şi proba de prezentare în faţa unei comisii formată din subofiţerii consilieri de la unităţile participante la competiţie, probă la care s-a punctat ţinuta, modul de prezentare, exprimarea verbală, dar şi cea nonverbală, sinceritatea şi încrederea în sine. Proba practică a constat în parcurgerea unui "circuit de ateliere practice", în  care concurenţii au fost evaluaţi la instrucţia specifică armelor (topografie militară, comunicaţii şi informatică, apărare CBRN, geniu/EOD, instrucţie sanitară şi instrucţie de front).

Este de remarcat faptul că a fost o competiţie foarte strânsă datorită nivelului ridicat de pregătire şi a motivaţiei participanţilor, departajarea finală făcându-se la limită, la diferenţe minime de punctaj.

Clasament:

La secţiunea "Subofiţerul anului":

Locul I – sergent Iosif Popşor, din Compania 365 Cercetare a Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan";

Locul II – plutonier Florin Ţuţurugă,  din Batalionul 405 Sprijin  Logistic "Năsăud";

Locul III – sergent Adrian Ilie Luca, din Batalionul 817 Artilerie "Petru Rareş".

La secţiunea "Soldatul anului":

Locul I – caporal Raul Marian Mureşan, din  Batalionul 814 Tancuri "Mihai Vodă";

Locul II – soldat Rus Răzvan, din  Batalionul 811 Infanterie "Dej";

Locul III – caporal Bogdan Costan, din Compania 365 Cercetare a Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan".

Militarii au fost premiaţi de către colonelul Iulian Berdilă, comandantul Brigăzii 81 Mecanizate. De asemenea, câştigătorii celor două secţiuni ale competiţiei vor reprezenta marea unitate la faza pe Divizia 4 Infanterie "Gemina".