"Ştafeta Veteranilor" – Sibiu 2015

"Ştafeta Veteranilor" – Sibiu 2015

Ştafeta Veteranilor, la intrarea în municipiul Sibiu

Aflată deja la a doua ediţie, "Ştafeta Veteranilo" a ajuns pe 26 septembrie şi în municipiul Sibiu, fiind primită în cadrul unei ceremonii militare organizată la Cercul Militar Sibiu şi susţinută în paralel cu alte două ceremonii militare de arborare a Drapelului naţional, desfăşurate la Prefectura Sibiu şi la sediul Primăriei Sibiu.

Ca în fiecare an, ştafeta, reprezentată de Drapelul tricolor, a fost purtată de militarii grupului "Invictus România", care, anul acesta, au alergat pe cele patru trasee care corespund direcţiilor de acţiune ale Armatei României, din anul 1944, pentru eliberarea teritoriului românesc, omagiindu-i în acest mod inedit pe cei care au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea ţării.

O subunitate compusă din 20 de studenţi ai Academiei Forţelor Terestre au cinstit memoria tuturor celor care şi-au dat viaţa pentru ţară, preluând ştafeta de la intrarea în municipiul Sibiu şi urmând traseul Curtea de Argeş – Sibiu – Sighişoara  – Târgu Mureş – Cercul Militar Sibiu.

Activităţile s-au încheiat pe 27 septembrie, prin desfăşurarea unor ceremonii militare de coborâre a Drapelului naţional şi plecarea "Ştafetei Veteranilor" spre garnizoana Sighişoara.

Cinste şi onoare memoriei eroilor neamului!

Succes inimoşilor membri ai grupului "Invictus"!