Învăţător pentru o zi

Învăţător pentru o zi

Un ofiţer din Batalionul 24 Vânători de Munte din Miercurea-Ciuc a fost, pentru o oră, învăţătorul clasei de elevi din Şcoala Gimnazială "Liviu Rebreanu", timp în care le-a predat elevilor o alt fel de oră de geografie

Un ofiţer din Batalionul 24 Vânători de Munte, din Miercurea-Ciuc, a fost, pentru o oră, învăţătorul clasei de elevi din Şcoala Gimnazială "Liviu Rebreanu", timp în care le-a predat elevilor o alt fel de oră de geografie.

În cadrul proiectului "Rebrenienii în sărbătoare", desfăşurat în perioada 23-27 noiembrie 2015, la Şcoala Gimnazială "Liviu Rebreanu" din Miercurea-Ciuc cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când această unitate de învăţământ harghiteană poartă numele marelui scriitor ardelean, doamna învăţătoare Areta Ghiurţu, dascălul elevilor din clasa a II-a A, a iniţiat proiectul "Învăţător pentru o zi", proiect de educaţie parentală cu scopul de a eficientiza şi optimiza relaţia şcoală-familie. Au fost invitaţi să participe la această activitate, având calitatea de "învăţător", părinţi ai elevilor din această clasă, care să împărtăşească copiilor aspecte din experienţa lor profesională.

Cu ocazia acestei inţiative, maiorul Adrian Voinea, din Batalionul 24 Vânători de Munte "General Gheorghe Avramescu", tatăl elevei Andrada Diana Voinea, a răspuns cu plăcere invitaţiei. Pentru o oră, ofiţerul le-a fost micilor elevi profesor de geografie. El le-a împărtăşit copiilor unele experinţe trăite în timpul misiunii din Afganistan, le-a vorbit despre clima, fauna, vegetaţia şi modul de viaţă al oamenilor dintr-o zonă deşertică (elevii studiind la disciplina Matematică şi explorarea mediului mediile de viaţă despre deşert). Copiii au fost foarte încântaţi de filmuleţul prezentat de noul învăţător, intitulat "Oameni şi locuri deosebite" şi, vrând să afle cât mai multe lucruri, l-au asaltat pe maiorul Voinea cu nenumărate întrebări, lucru apreciat şi de către doamna învăţătoare.

Activitatea s-a finalizat prin prezentarea unor elemente din echipamentul folosit de către militarii români pe timpul misiunilor în teatrul de operaţii din Afganistan, precum şi unele obiecte de vestimentaţie ale afganilor.

La finalul acestei activităţi, considerată şi de către doamna învăţătoare Areta Ghiurţu ca fiind una interactivă şi utilă elevilor, ofiţerul a oferit fiecărui elev autocolante cu semnul de identificare reprezentativ al Batalionului 24 Vânători de Munte "General Gheorghe Avramescu" - cocoşul de munte.