Mesagerii lui Moş Crăciun au fost şi la Corabia

Mesagerii lui Moş Crăciun au fost şi la Corabia

Reprezentanţii Statului Major al Forţelor Terestre i-au vizitat copiii din Casele de tip familial "Sfânta Elena" din Corabia

Joi, 17  decembrie, reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Terestre i-au vizitat pe copiii din Casele de tip familial "Sfânta Elena" din Corabia şi le-au oferit, ca în fiecare an, daruri din tolba plină a Moşului.

Pe lângă mult aşteptatele dulciuri, de data aceasta colectele cu haine şi jucării s-au dovedit a fi mai multe ca oricând. Acţiunile de binefacere menite să aducă un strop bucurie în sufletele copiiilor instituţionalizaţi din Corabia au crescut în ultima perioadă, atât ca frecvenţă cât şi în ceea ce priveşte consistenţa lor. Dar mai valoroasă ca orice este legătura afectivă care s-a consolidat în cei şaptesprezece ani care s-au scurs de la demararea proiectului, iar mărturie în cest sens stă bucuria cu care copiii din Casele de tip familial "Sfânta Elena"  ne primesc de fiecare dată.

Nu putem scăpa din vedere colaborarea strânsă cu Maria Nicoleta Mohor, directorul instituției din Corabia care ne-a oferit posibilitatea de a răspunde nevoilor pe care tineri aceştia le au. Acest lucru a fost posibil şi cu ajutorul mai multor angajaţi din structuri centrale ale M.Ap.N., personalului Batalionului 500 Sprijin, cât şi a credincioşilor de la Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” ce se află în curtea Statului Major al Forţelor Terestre.

Aşa cum spuneam într-un articol anterior, nevoile acestor tineri sunt multiple şi în deplină concordanţă cu vremurile în care trăim, iar obiectivul pe care reprezentanţii Statului Major al Forţelor Terestre şi l-au propus în luna octombrie, acela de înlocuire a calculatoarelor defecte din cele cinci case de tip familial de la Corabia, a putut fi dus la îndeplinire cu ajutorul  Companiei Cetelem IFN SA care a donat zece calculatoare precum şi alimente şi produse textile.

Efortul fiecăruia dintre noi nu a fost mare dar pentru că am fost mulți am putut să aducem o imensă bucurie, acum în ajunul Nașterii Domnului Hristos, celor patru zeci de copii din Casele de tip familial "Sfânta Elena" de la Corabia.