La mulţi ani, domnule sublocotenent în retragere Vasile Bâlc!

La mulţi ani, domnule sublocotenent în retragere Vasile Bâlc!

În contextul declarării anului 2015 ca fiind "Anul veteranilor de război", încheiem seria evenimentelor dedicate participanţilor în cel de-al Doilea Război Mondial, acum, la sfârşit de an, prin aniversarea sublocotenentului (rtr.) Vasile Bâlc, cu ocazia împlinirii de către acesta a venerabilei vârste de 95 ani.

Născut pe 28 decembrie 1920, în localitatea Chiueşti, judeţul Cluj, sublocotenentul (rtr.) Vasile Bâlc a fost încorporat la 6 mai 1944 (la vârsta de 24 ani), servind ca şi ochitor pe un aruncător de 82 mm într-o companie de infanterie. A luat parte la bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial, apărând iniţial Dealul Feleacului, ulterior, timp de o lună de zile, participând la luptele de la Oarba de Mureş. Sfârşitul războiului, 9 mai 1945, l-a găsit pe sergentul Bâlc în Cehoslovacia, participând cu succes la luptele duse de ostaşii români pentru eliberarea acestei ţări. Astăzi, sublocotenentul (rtr.) Vasile Bâlc are 4 copii, 11 nepoţi şi 4 strănepoţi, mare parte dintre aceştia fiindu-i aproape cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Colonelul Mihai Carp, comandantul Batalionului 41 Transport "Bobâlna", împreună cu consilierul acestuia, plutonierul adjutant principal Cristian Mare, şi comandantul comenduirii garnizoanei Dej, maior Sorin Tarţa, au ţinut să-i fie alături în momentul aniversar, dăruindu-i, din partea militarilor batalionului cadouri, alimente, o şampanie şi un tort aniversar.

Acum, la sfârşit de an, chiar dacă "Anul veteranilor de război" se încheie, vă asigurăm dragi veterani de război, că veţi rămâne, în continuare, la loc de cinste în inimile noastre, militarii, vă vom arăta respectul cuvenit şi vom fi alături în toate momentele aniversare! Dorim ca anul 2016 să va găsească sănătoşi, alături de cei dragi, şi vă transmitem cele mai sincere gânduri de stimă, onoare şi respect!

GLORIE VETERANILOR DE RĂZBOI!