Cinste eroilor patriei

Cinste eroilor patriei

Căpitan Mihai FERARU
Publicat pe 24.12.2015

Militari ai Batalionului Nave Treceri Fluviale în vizită la domnul Constantin V.Dobre din comuna Tătaru, jud. Brăila, unul din veteranii şi apărătorii patriei în cel de-Al Doilea Război Mondial

Dorind să îşi cinstească eroii şi să le arate acestora că nu vor fi uitaţi niciodată de urmaşii lor, iar faptele de vitejie săvârşite pentru apărarea patriei vor fi mereu amintite, un grup  de militari ai Batalionului Nave Treceri Fluviale   l-au vizitat miercuri, 23 decembrie, pe unul din veteranii şi apărătorii patriei în cel de-al Doilea Război Mondial, domnul Constantin V.Dobre din comuna Tătaru, județul Brăila.

La venerabila vârstă de 95 de ani, înconjurat de copii, nepoţi şi strănepoţi, domnul Constantin V. Dobre a avut amabilitatea să ne împărtăşească câteva din amintirile şi momentele grele trăite de dânsul în aprigele lupte ale celui de-Al Doilea Război Mondial.

A luptat în cadrul Companiei 10 Infanterie din Regimentul 35 Infanterie Poarta Albă, ca vânător de care.  De pe această poziţie a intrat în crâncenele lupte de la Odessa, din toamna anului 1941, unde, din păcate, a fost rănit de o schijă, pierzându-şi astfel parţial vederea.

După ani, chiar şi la această venerabilă vârstă, este uimitor cât de vie a rămas dragostea de ţară şi dorinţa acestuia de a o insufla şi noilor generaţii. De asemenea, când te găseşti pentru prima dată în preajma unui astfel de om, mai bine spus erou, este imposibil ca emoţia să nu te cuprindă.

În prag de sărbători şi de final de an 2015 ne-am dorit ca prin acest mic gest să încheiem seria evenimentelor prilejuite de "Anul Veteranilor de Război", an ce marchează împlinirea a 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial şi să asigurăm cu tărie că, în inima fiecărui militar al Batalionului Nave Treceri Fluviale, eroii patriei vor avea permanent un loc de cinste şi nu vor fi uitaţi niciodată.