Militarii din Ploieşti îşi omagiază veteranii de război

Militarii din Ploieşti îşi omagiază veteranii de război

Locotenent-colonel Lucian TĂNASE
Publicat pe 23.12.2015

Sublocotenentul în retragere Dumitru Enache a fost vizitat de reprezentantul Bazei 2 Logistică "Valahia" din Ploieşti, colonelul Dan Niţă, care a oferit acestuia o diplomă aniversară

 

Joi, 17 decembrie, sublocotenentul în retragere Dumitru Enache din Ploieşti a împlinit frumoasa vârstă de 96 de ani, numărându-se printre ultimii supravieţuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu acest prilej, înscriindu-se în seria manifestărilor "2015 – Anul Veteranilor de Război",  sublocotenentul în retragere a fost vizitat de reprezentantul Bazei 2 Logistică "Valahia" din Ploieşti, colonelul Dan Niţă, care a oferit acestuia cadouri şi o diplomă aniversară cu ocazia împlinirii venerabilei vârste, dar şi ca simbol al aprecierii pentru sacrificiul personal adus ţării în timpul războiului.

Această întâlnire a fost un bun prilej de aducere aminte, de prezentare a evenimentelor trăite de Dumitru Enache, dar şi de omagiere a militarilor români participanţi la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Având funcţia de mecanic-conductor, a participat împreună cu camarazii din Divizia a VI-a la acţiunile militare executate în zona Cotul Donului, unde a şi fost capturat şi făcut prizonier de trupele ruseşti, pentru o perioadă de patru ani. Neajunsurile din timpul prizonieratului şi-au pus amprenta asupra stării sale de sănătate. Cu toate acestea, la sfârşitul războiului, drumul de întoarcere către ţară a fost făcut pe jos, îndurând frigul, ploaia şi foamea.

La finalul vizitei, veteranul de război împreună cu apropiaţii acestuia au mulţumit colonelului Dan Niţă şi reprezentanţilor Bazei 2 Logistică "Valahia" pentru participarea la aniversare, adresând invitaţia de a mai fi vizitat şi la următoarele sale momente aniversare.

Cu preţuire şi emoţie îl asigurăm pe camaradul sublocotenent în retragere Dumitru Enache de întreaga noastră recunoştinţă şi îi transmitem un sincer "La mulţi ani!".