Treceri în rezervă la Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan"

Treceri în rezervă la Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan"

Ceremonia prilejuită de trecerea în rezervă a colonelului Gheorghe Tanco, şeful logisticii din cadrul comandamentului marii unităţi.

În data de 28 ianuarie, pe platoul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan" a avut loc ceremonia prilejuită de trecerea în rezervă a colonelului Gheorghe Tanco, şeful logisticii din cadrul comandamentului marii unităţi, şi a plutonierului-adjutant principal Simion Morozan, specialist 1 la comanda Grupului 3 EOD.

Activitatea a debutat cu acordarea onorului locţiitorului comandantului brigăzii, colonel Ioan-Marian Cristurean, salutul Drapelului de luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, salutul formaţiei şi intonarea Imnului naţional al României.

Locţiitorul comandantului a dat citire ordinelor de trecere în rezervă a celor doi militari şi a fost prezentat mesajul ministrului apărării naţionale şi cel al comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina".

De asemenea, a fost prezentată activitatea desfăşurată de-a lungul carierei militare a colonelului Tanco şi a plt.adj.pr. Simion Morozan. Au rostit alocuţiuni colonelul Ioan – Marian Cristurean, cei doi militari, iar la final, s-a adresat celor prezenţi, fostul comandant al brigăzii, generalul de brigadă Ovidiu-Liviu Uifăleanu.

În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru eforturile depuse, colonelului Gheorghe Tanco i-a fost conferită Emblema de Onoare a Logisticii, iar din partea marii unităţi, ambii militari au primit o plachetă cu sigla brigăzii, steagul de identificare şi o diplomă de excelenţă.

A fost un moment emoţionant şi le urăm pe această cale colegilor noştri multă sănătate, fericire, bucurii alături de cei dragi şi o pensie cât mai lungă !