EMISIUNEA

EDIŢIA DIN 13 MARTIE
Radio România Internaţional

Realizator

Andreea POPESCU

Arhiva

Ediţiile anului 2018 »» http://bit.ly/RRI018
Ediţiile anului 2017 »» http://bit.ly/2s0bSYB
Ediţiile anului 2016 »» http://bit.ly/1Ty3h3E
Ediţiile anului 2015 »» http://bit.ly/1RY2A6b

Sumarul ediţiei

03:40 – Marţi, 10 martie, a avut loc activitatea de autoevaluare a activităţii Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2014.

16:38 – Asociaţia de caritate din Armata României, "Camarazii". Invitat în emisiune, preşedintele executiv al asociaţiei, colonelul Nicolae Anghelescu.
• Priorităţile asociaţiei de caritate "Camarazii".
• "Am încercat să facem o punte care să lege toată latura aceasta a vieţii noastre private şi care să dea substanţă ideii de colegialitate".
•Sucursale ale asociaţiei în teritoriu.
• Voluntariatul în cadrul asociaţiei "Camarazii".
• Proiecte de mediu dezvoltate împreună cu Romsilva.
• Cercetăşie în tabere de vară.
• Cazuri sociale care ajung la asociaţia caritabilă "Camarazii".
• Colectarea de fonduri pentru asociaţie.
• Conceptul "Să învăţăm zâmbind".

55:54 – Exerciţiul Black Sea Rotational Force 15.1 continuă la Babadag cu un exerciţiu executat de infanteriştii români şi americani.

57:03 – Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare a organizat o demonstraţie cu un model experimental al unui aerostat de supraveghere terestă.

1:05:28 – Cooperarea Forţelor Navale Române cu gurparea navală  Standing NATO Maritime 2 (SNMG-2) pe timpul exerciţiilor desfăşurate în Marea Neagră.

1:07:43 – Întâlnire de lucru organizată de Departamentul pentru armamente al Ministerului Apărării Naţionale, la SC Romtehnica SA, pe tema accesării fondurilor structurale nerambursabile pentru tehnologii cu dublă utilizare.

1:12:08 – Corespondenţă de la Craiova transmisă de redacţia radio "Viaţa oştirii" ◊ Cus de specialitate pentru gradaţii profesionişti la Batalionul Instrucţie Comunicaţii şi Informatică "Fraţii Buzeşti" ◊ 40 de militari au absolvit cursul de perfecţionare la Centrul Secundar de Învăţare a Limbii Engleze ◊ Soldatul Marius Buşcă, din Brigada 2 Infanterie, se pregăteşte pentru campionatul european de atletism pentru veterani.

1:14:11 – Spectacol dedicat femeilor, la Cercul Militar Naţional, de către muzica militară a Regimentului 30 Gardă.

1:19:08 – Plutonierul-major Dan Mircea, sensei pentru copiii militarilor din Timişoara care doresc să practice judo.

1:26:23 – Clubul Sportiv al Armatei "Steaua Bucureşti" ◊ Mălina Călugăreanu a câştigat etapa de cupă mondială la floretă juniori ◊ Campionatul naţional de hochei pe gheaţă a ajuns în semifinale: CSA Steaua Rangers a înregistrat două victorii şi o înfrângere ◊ Campionatul naţional de iarnă la aruncări lungi la atletism: 6 titluri de campioni naţionali.