EMISIUNEA

EDIŢIA DIN 14 MARTIE 2015
Radio Antena Satelor

Realizator

Cecilia SFETCU

Arhiva

Ediţiile anului 2018 »» http://bit.ly/ras018
Ediţiile anului 2017 »» http://bit.ly/2rF9mWT
Ediţiile anului 2016 »» http://bit.ly/1YYTHby
Ediţiile anului 2015 »» http://bit.ly/1YZuD9D

Sumarul ediţiei

03:14 – Armata la genul feminin. Două femei militar care s-au dedicat activităţii medicale şi activităţilor umanitare în teatrele de operaţii: sergent-major Andreea Stanciu, din Batalionul 500 Sprijin, şi sergent-major Emilia Biolan, din Batalionul 1 CIMIC.

05:08 – Sergent-major Emilia Biolan ◊ "Mi-a plăcut haina militară. Nu ştiam la ce mă înham, nu ştiam dacă voi putea face faţă" ◊ Primii paşi în carieră, la marină ◊ CIMIC-ul, o altă faţă a armatei ◊ Mi se părea ciudat ca cineva să-mi impună ca strict într-un anumit moment, să fac un anumit lucru ◊ "N-am crezut că mă pot adapta într-un mediu predominant bărbătesc".

09:17 – Sergent-major Andreea Stanciu ◊ Cariera de subofiţer sanitar s-a hotărât în sală, la recrutare ◊ Diferenţe între a fi asistent medical militar sau civil ◊ "Orice lucru nou este, la început, mai greu dar, cu timpul, te obişnuieşti" ◊ Prima unitate, Brigada 2 Vânători de Munte din Braşov.

15:45 – Asistenţa medicală şi umanitară în teatrele de operaţii ◊ 90 la sută din efectivul Batalionului 1 CIMIC participă la misiuni în teatrele de operaţii ◊ Echipa de Angajare Feminină, un concept specific teatrului de opraţii din Afganistan ◊ Prima shura cu femeile din Shah Joi ◊ Atelier de croitorie în districtul Shah Joi, un succes neaştptat ◊ Misiuni de sprijin medical în Afganistan ◊ Activităţi de prevenţie şi de tratare a populaţiei: cele mai multe cazuri, din domeniul stomatologic şi dermatologic ◊ În misiune îţi lipsesc toate lucrurile pe care, acasă, le faci zilnic.