EMISIUNEA

EDIŢIA DIN 2 MAI 2015
Radio România Actualităţi

Realizator

Cristian DUMITRAŞCU

Arhiva

Ediţiile anului 2018 »» http://bit.ly/RRA018
Ediţiile anului 2017 »» http://bit.ly/2ra4i9s
Ediţiile anului 2016 »» http://bit.ly/1Jnu02z
Ediţiile anului 2015 »» http://bit.ly/1JntYaR

Sumarul ediţiei

00:50 – Incident în Afganistan. Plutonierul Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Cioran-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica au fost răniţi în urma exploziei unei maşini-capcană.

05:25 – Miercuri, 29 aprilie, s-a desfăşurat, la Palatul Cercului Militar Naţional, Adunarea solemnă a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

07:00 – Artileriştii antiaerieni din Forţele Aeriene Române s-au instruit în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia în cadrul exerciţiului cu trageri de luptă "Albatrosul 2015".

07:50 – Miltari din unităţi aparţinând Diviziei 4 Infanterie "Gemina" efectuează un stagiu de pregătire în comun cu militari din Marea Britanie.

09:07 – 30 aprilie, Ziua Infanteriei. La microfon, şeful Biroului instrucţie infanterie şi poliţie militară, colonel Nicolae Ivan.

10:22 – 30 aprilie, Ziua logisticii militare. La microfon, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Logistică, colonel Miluţă Orheanu.

11:50 – Spectacol de Ziua Veteranilor de Război în aula centrală "Alexandru Ioan Cuza" din sediul Ministerului Apărării Naţionale. Interviu cu interpreta de muzică populară Sava Negrean Rudaşcu.

14:35 – Fragment din interviul realizat cu preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, general de armată (rtr) Marin Dragnea, la Trustul de Presă al Ministerului Aprării Naţionale.

16:07 – Interviu cu preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, Octavian Bjoza despre memoria veteranilor de război dispăruţi în lagărele sovietice sau în închisorile comuniste ori nereabilitaţi în urma acuzaţiilor de a fi luptat împotriva Uniunii Sovietice Socialiste.

18:30 – Interviu cu rapsodul Grigore Leşe, realizat cu ocazia spectacolului susţinul la Ministerul Aprărării Naţionale cu oczaia Zilei Veteranilor de Război.