EMISIUNEA

FECIORI LA OASTE, EDIŢIA DIN 18 NOIEMBRIE 2017
Radio Antena Satelor

Realizator

Cecilia SFETCU

Arhiva

Ediţiile anului 2018 »» http://bit.ly/ras018
Ediţiile anului 2017 »» http://bit.ly/2rF9mWT
Ediţiile anului 2016 »» http://bit.ly/1YYTHby
Ediţiile anului 2015 »» http://bit.ly/1YZuD9D

Sumarul ediţiei

 

„Doiniţa” Bistriţei, un grup vocal-folcloric veşnic tânăr

În ediţia de astăzi, Cecilia Sfetcu ne-o aduce la microfon pe Cornelia Ardelean Archiudean. În cei peste 45 de ani de carieră artistică, îndrăgita interpretă din zona Năsăudului s-a remarcat ca păstrătoare de cântec vechi românesc, dar şi ca îndrumător de tinere talente.

În acest sens, realizatoarea de programe folclorice TV, Mărioara Murărescu, spunea despre Cornelia Ardelean Archiudean că este asemenea unui grădinar care se ocupă de flori pe care le dă altuia. Şi aceasta pentru că în urmă cu 15 ani, sub îndrumarea doameni Ardelean Acrhiudean, la Cercul Militar din Bistriţa lua fiinţă grupul vocal-folcloric „Doiniţa”.

Tot atunci colonelul Florentin Archiudean şi Aurel Muntean puneau bazele formaţiei de dansuri populare a ansamblului folcloric „Doiniţa”.

 

»»CLICK PENTRU WEBISTE-UL EMISIUNII««

Pagina emisiunii este actualizată numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Din raţiuni ce privesc copyrightul, unele inserturi muzicale pot fi eliminate.

Citeşte şi:

Spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, susţinut în sala de festivităţi a Statului Major al Forţelor Terestre
Publicat pe 21.01.2016
La 24 ianuarie 1859 a avut loc unul dintre cele mai înălţătoare momente din istoria României – Moldova şi Muntenia deveneau un tot, un teritoriu...