EMISIUNEA

FECIORI LA OASTE, EDIŢIA DIN 3 MARTIE 2018
Radio Antena Satelor

Realizator

Cecilia SFETCU

Arhiva

Ediţiile anului 2018 »» http://bit.ly/ras018
Ediţiile anului 2017 »» http://bit.ly/2rF9mWT
Ediţiile anului 2016 »» http://bit.ly/1YYTHby
Ediţiile anului 2015 »» http://bit.ly/1YZuD9D

Sumarul ediţiei

 

Militar la feminin

În ediţia de astăzi Cecilia Sfetcu a invitat o fată în haină militară. O tânără locotenent care, la 26 ani, are în subordine bărbaţi şi o responsabilitate care o face să fie respectată de toţi colegii. A ales armata, deşi în copilărie iubea muzica şi a făcut o pasiune pentru cântecul popular.

[05:29]         Militar la feminin. În luna martie, Cecilia Sfetcu a ales să invite tinere care îmbracă haina militară. Fie că sunt la bordul navelor militare, fie că sunt la manşa avioanelor, ele au câştigat respectul colegilor şi au demonstrat că pot face faţă oricând misiunilor încredinţate. Deşi vi s-ar părea un pic cam ciudat, să ştiţi că întâlnim femei militar care deservesc sisteme de artilerie, sau fac parte din echipaje de tancuri.

Astăzi doamna Sfetcu ne prezintă o tânără locoenent din arma comunicaţii şi informatică. La cei 26 de ani ai săi, Mirela Doicin se ocupă de planificarea reţelelor radio la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din judeţul Constanţa.

[45:01]         Soţii de militari. Cecilia Sfetcu propune o incursiune printre familiile de generali de la începutul secolului XX, pentru a înţelege rolul femeilor din viaţa militarilor de odinioară. Ghid în viaţa de familie a militrilor de-acum un veac, doamna Teodora Manole de la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”.

[48:52]         Scrisori de pe front. Schimb de mesaje între locotenentul Teodorescu Viciu, din Brigada 22 Infanterie, aflat pe frontul Primului Război Mondial, şi soţia sa, Margareta.

[51:28]         Oferta educaţională a M.Ap.N. Locuri scoase la concurs în învăţământul postliceal.

[53:27]         Dedicaţii muzicale. Vânătorii de munte musceleni fac dedicaţii muzicale din Afganistan.

 

»»CLICK PENTRU WEBISTE-UL EMISIUNII««

Pagina emisiunii este actualizată numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.

Din raţiuni ce privesc copyrightul, unele inserturi muzicale pot fi eliminate.