EMISIUNEA

EDIŢIA DIN 8 MAI 2015
Radio România Internaţional

Realizator

Bogdan RĂDULESCU

Arhiva

Ediţiile anului 2018 »» http://bit.ly/RRI018
Ediţiile anului 2017 »» http://bit.ly/2s0bSYB
Ediţiile anului 2016 »» http://bit.ly/1Ty3h3E
Ediţiile anului 2015 »» http://bit.ly/1RY2A6b

Sumarul ediţiei

04:15 – A început modulul de instruire "Platinum Lynx 15-4" al exerciţiului multinaţional "Black Sea Rotational Force 15.1" (BSRF-15.1) în cadrul căruia puşcaşi marini din Corpul de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii din Europa se instruiesc în Chieile Râşnoavei împreună cu vânătorii de munte din Batalionul 22 Vânători de Munte "Cireşoaia".

09:15 – Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit la Bucureşti cu cu amiralul Mark Ferguson, comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, aflat în vizită oficială în ţara noastră.

18:35 – Ştiri din partea de nord-vest a ţării transmise de Radu Mureşan, redactor la emisiunea militară "Jurnal militar" difuzată de Radio Cluj ◊ Curs de pregătirea comandanţilor de plutoane şi grupe în calitate de instructori ◊ Competiţiile aplicativ-militare de vară etapa pe Regimentul 69 Artilerie Mixtă "Silvania" ◊ Ziua de 9 Mai sărbătorită în garnizoanele din nord-vestul ţării

26:55 – Ştiri din Banat transmise de Adina Murgoci, redactor la emisiunea "Uniţi sub tricolor" difuzată de "Radio Timişoara" ◊ "Scorpionii Galbeni" s-au întors din Hohenfels ◊  Colonelul Augustin Pegulescu este noul comandant al Centrului Militar Zonal Timiş ◊ Ziua de 9 Mai serbată în garnizoanele bănăţene.

36:53 – S-a încheiat cea de a XII-a ediţie a Târgului Internaţional pentru Industria de Apărare IDEF-2015. România a participat cu specialişti şi reprezentanţi ai companiilor româneşti cu capital privat şi de stat din industria de apărare.  

41:48 – Zilele Muzeului Militar Naţional. Invitată în emisiune, muzeograf Tudoriţa Toader.

1:04:22 – 9 Mai, zi cu triplă semnificaţie: Ziua Independenţei, Ziua Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene. Invitat în emisiune istoricul Petre Otu.

1:18:19 – 106 ani de la înfiinţarea corpului maiştrilor militari de marină. Invitat în emisiune, preşedintele Ligii Maiştrilor Militari de Marină maistru militar principal (r) Emil Olteanu şi locotenent-comandor Valentin Nae, de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

1:24:36 – Însemnătatea zilei. Rubrică realizată de Nicu Beşteliu ◊ 7 mai 1775 Bucovina Istorică a fost anexată de către Imperiul Habsburgic ◊ 7 mai 1977 formaţia Eagles ajunge nr. 1 în SUA cu cântecul "Hotel California".

1:33:05 – Ştiri de la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti prezentate de Emilia Beciu ◊ Patru luptători stelişti au cucerit podiumul la Campionatele Mondiale de Kempo desfăşurate în Antalia, Turcia ◊ Judoka Andreea Chiţu a câştigat în finala Grad Prix-ului de la Zagreb, la categoria -55 kg ◊ Caiaciştii şi canoiştii stelişti au urcat pe podium la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Racice (Cehia) ◊ Echipa de spadă a României s-a clasat pe locul doi la etapa de Cupă Mondială de la Johannesbourg, Africa de Sud ◊ Steaua Exim Bank, campioană naţională la baschet, în competiţia Under 18 ◊ CSA Steaua București a învins-o pe Timișoara Saracens RCM-UVT pe stadionul Ghencea ◊ Echipa de rugby under 23 a CSA Steaua a obţinut un succes în Divizia Naţională de Seniori în faţa echipei "Stejarul" din Buzău.