EMISIUNEA

VEŞTI DE ACASĂ, EDIŢIA DIN 5 IUNIE 2015
Radio România Internaţional

Realizator

Bogdan RĂDULESCU

Arhiva

Ediţiile anului 2018 »» http://bit.ly/RRI018
Ediţiile anului 2017 »» http://bit.ly/2s0bSYB
Ediţiile anului 2016 »» http://bit.ly/1Ty3h3E
Ediţiile anului 2015 »» http://bit.ly/1RY2A6b

Sumarul ediţiei

04:05

S-a încheiat exerciţiul "SARMIS 15". Interviu cu comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte, general de brigadă Tudorică Petrache, conducătorul exerciţiului.

08:54

Grupaj de ştiri realizat de redacţia emisiunii "Actualitatea militară" – Radio Iaşi ◊ 40 de ani de la absolvirea şcolii militare de către primele promoţii de ofiţeri femei din Armata României ◊ Militarii din garnizoana Vaslui l-au sărbătorit pe sublocotenentul (rtr) Neculai Batog la împlinirea a 102 ani ◊ S-a încheiat cea de a 43-a ediţie a Olimpiadei de Vară a Sportului Militar Liceal ◊ Doi elevi din Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" au ocupat locul II la simpozionul ştiinţific pentru elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar "Chimia, duşman sau prieten?" ◊ Militarii ieşeni au încheiat cu bine prima etapă a exerciţiului "Combined Resolve IV".

12:40

Exerciţiul "Combined Resolve IV", desfăşurat în Hohenfels, Germania. Corespondenţă transmisă de maior Adrian Gîtman.

20:42

Grupaj de ştiri realizat de redacţia emisiunii "Uniţi sub tricolor" – Radio Timişoara ◊ Exerciţiul "Mobex Arad 2015" ◊ 185 de ani de la înfiinţarea Regimentului 2 Linie, ale cărei tradiţii de luptă le moşteneşte Batalionul 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu" ◊ Instrucţie specifică la Batalionul 26 Vânători de Munte ◊ Tabăra de instrucţie la apă a Batalionului 32 Infanterie "Mircea".

23:18

S-a încheiat exerciţiul de comandament pentru învăţământ şi simulare "UNAP 2015" defăşurat la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".

24:40

Exerciţiu comun în domenul situaţiilor de urgenţă (cutremur de magnitudie 8,3 pe scala Richter cu epicentrul în Vrancea) desfăşurat de Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

29:55

Simpozion interdisciplinar cu tema "Indicaţii tehnici de amputaţie, protezare bionică şi recuperare funcţională a membrelor" desfăşurat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Doctor Carol Davila".

33:54

Dezbatere privind cercetarea, dezvoltarea şi inovaţia în domeniul securităţii, eveniment organizat de Agenţia Spaţială Română cu spriijinul Departamentului pentru armamente al Ministerului Apărării Naţionale.

35:51

Cea de a 14-a ediţie a Conferinţei Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti cu participare internaţională "CERC 2015", desfăşurată la Academia Tehnică Militară.

42:23

Oferta educaţională a Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".

47:06

Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza a împlinit 103 ani de la înfiinţare.

49:40

Însemnătatea zilei, rubrică realizată şi prezentată de Nicu Beşteliu ◊ Incursiunea lui Ştefan cel Mare în Transilvania pentru capturarea lui Petru Aron ◊ Cu 50 de ani în urmă, Mick Jagger şi Keith Richards compuneau riffurile megahitului (I Can't Get No) Satisfaction.

»»CLICK PENTRU WEBSITE-UL EMISIUNII««

Pagina emisiunii este actualizată numai în măsura în care primim fişierele audio necesare.