Tehnici medicale avansate de instruire

Tehnici medicale avansate de instruire

În perioada 11-14 aprilie se desfăşoară Grupul de lucru NATO în domeniul tehnicii medicale avansate de instruire, sub egida Organizaţiei Ştiinţă şi Tehnologie.

Organizaţia Ştiinţă şi Tehnologie este constituită pe structuri tip panel. Fiecare panel foloseşte cunoştinţele şi avantajele tehnologice pentru situaţiile de apărare şi securitate ale NATO şi ale partenerilor săi. În cadrul panelului HFM - Human Factors and Medicine (Medicină şi factori umani) se desfăşoară întâlnirea de informare şi de lucru - 37 Panel Business Meeting, la care vor participa reprezentanţi din toate ţările membre, precum şi parteneri NATO. Scopul este de a identifica cele mai avansate tehnologii de antrenare pentru ridicarea nivelului de instruire al tuturor participanţilor la actul medical, cu accent pe primul răspuns, acordarea primului ajutor.

Participanţii reuniunii şi-au propus să exploreze tehnologiile avansate de antrenament medical, care pot asigura o mai bună pregătire soldaţilor şi personalului medical pentru primul răspuns în condiţiile de luptă.

Grupul de lucru va pune accent pe abilităţile de prim ajutor, pe tehnologiile specifice folosite în exerciţiile de simulare în condiţii extreme (căldură, umiditate, întuneric etc.), care se pot întâlni pe câmpul de luptă.

Obiectivele cursului:

-crearea dinamicii şi colaborării între personalul care lucrează în domeniul medical, antrenarea în recuperarea psihologică şi descoperirile în domeniul tehnicii de instruire;

-investigarea potenţialului şi limitărilor pentru folosirea tehnologiilor medicale avansate în antrenamentele pentru acordarea primului ajutor;

-asigurarea unei viziuni în domeniul tehnicilor avansate adecvate în dezvoltarea deprinderilor,  în recuperarea victimelor;

-diseminarea cuceririlor tehnologice şi cunoştinţelor referitoare la antrenarea în acordarea primului ajutor pentru NATO şi organizaţiile asociate.

Grupul de lucru se desfăşoară într-un înalt format interactiv, care cuprinde secţiunile:

1. Tehnici avansate de instruire în primul ajutor;

2. Tehnici avansate de instruire pentru a dezvolta rezistenţa mentală şi a se antrena pentru condiţii extreme, grele.

În discursul de deschidere, contraamiral Cătălin Silviu Dumistrăcel, locţiitorul pentru resurse la Statul Major General, a evidenţiat importanţa acestei întâlniri, dată de potenţialul pe care îl are asigurarea tehnicilor avansate de instruire şi proceduri adecvate într-o varietate largă de cazuri şi medii.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii