Contract de peste 1 miliard de euro, între Emiratul Qatar şi grupul MBDA

comunicat de presă MBDA

Publicat pe 05.07.2016

Se semnează contractul care prevede livrarea către forţele navale ale Emiratului Qatar de rachete care vor intra în componenta navelor achiziţionate recent [sursa: https://twitter.com/bymbda]

Potrivit comunicatului de presă primit la redacţie, MBDA a semnat un contract de peste 1 miliard de euro, care prevede livrarea către forţele navale ale Emiratului Qatar de rachete ce vor intra în componenţa noilor nave achiziţionate recent de la compania Fincantieri.

În acest sens, MBDA va furniza Qatarului peste 60 de rachete antinavă Exocet MM40 Block 3, precum şi 30 de rachete pentru apărare antiaeriană Aster 30 Block 1 şi VL MICA.

Qatar este a douăsprezecea ţară care se dotează cu armament de tip Aster, sistemul VLMICA fiind utilizat în premieră de flota emiratului. Sistemul Exocet B3 era deja utilizat de forţele militare ale Qatarului, mai mult de 60 de nave fiind dotate cu acest sistem.

Semnarea contractului cu Emiratul Qatar are loc ca urmare a  acordului interguvernamental parafat la Roma, pe 16 iunie 2016, între ministerele Apărării din Italia şi Qatar.

Antonio Perfetti, director general al MBDA Italia şi director executiv pentru vânzări şi dezvoltarea afacerii la MBDA, a declarat: "Acest contract reprezintă o nouă confirmare a rolului major pe care MBDA îl joacă în domeniul rachetelor, nu doar în Europa, ci şi la nivel mondial. Este o dovadă a capacităţii MBDA de a răspunde celor mai stricte şi diverse cerinţe în domeniul sistemelor de rachete, datorită portofoliului foarte generos de soluţii de calibru mondial. Contractul întăreşte parteneriatul foarte valoros al MBDA cu Qatarul, fiind o dovadă în plus a valorii soluţiilor oferite de către companie pentru a satisface cerinţele clienţilor săi".

În prezent, sistemul de apărare VL MICA este folosit de 20 de forţe militare, dintre care şapte navale şi patru terestre.

Cu o prezenţă industrială în cinci ţări europene şi în SUA, MBDA a avut în 2015 o cifră de afaceri de 2,9 miliarde de euro şi comenzi în valoare de 15,1 miliarde de euro. MBDA este lider mondial în domeniul rachetelor şi al sistemelor de rachete, având  clienţi peste 90 de forţe armate.

MBDA este deţinută de către Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) şi Leonardo-Finmeccanica (25%).

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) instalează Sistemul mini U.A.V. de supraveghere apropiată în câmpul tactic – "Boreal 5E"
Publicat pe 24.02.2015
Printre multiplele proiecte de cercetare pe care le are în atenţie Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) se numără şi...

Comentarii