"Elbit Systems" a realizat cu succes demonstraţii de zbor cu display-ul său ocular (Digital Eye Piece - DEP)

Comunicat de presă Elbit Systems

Publicat pe 11.07.2016

Digital Eye Piece - DEP creat de Elbit Systems

"Elbit Systems", în colaborare cu câteva ţări europene care utilizează în acest moment pe avioanele lor "Casca" un sistem integrat de ochire-observare (Joint Helmet Mounted Cueing System - JHMCS), a realizat cu succes o serie de zboruri de noapte demonstrative, cu  display-ul ocular Digital Eye Piece (DEP), o soluţie de ochire-observare şi afişare pe timp de noapte, cu greutate redusă, pentru sistemele de display-uri aplicate pe cască JHMCS, Digital JHMCS (D-JHMCS) şi JHMCS-II.

Această unică soluţie transformă display-urile aplicate pe cască existente şi ochelarii de vedere pe timp de noapte în căşti cu vedere pe timp de noapte foarte avansate, de ultimă generaţie, oferind piloţilor capabilităţi de ochire-observare şi afişare ca pe timp de zi, în cadrul operaţiilor nocturne. Integrarea sa omogenă nu necesită schimbări ale instalaţiilor ori programelor avionului.

DEP este o soluţie simplă şi cu un cost competitiv, de tip plug-and-play, care permite piloţilor să facă tranziţia de la configurarea de zi  la cea de noapte, îmbunătăţeşte cunoaşterea situaţiei şi îndeplineşte cerinţele operaţionale ale piloţilor militari. DEP poate fi instalat la bordul oricăror JHMCS, D-JHMCS sau JHMCS-II aflate în serviciu.

Scopul zborurilor a fost de a demonstra performanţele sistemului pe timpul zborului de noapte, inclusiv în scenarii de tip Aer-Aer sau Aer-Sol, în cadrul cărora în general nu pot fi executate cu eficienţă misiuni de zbor. O varietate de forţe aeriene au participat la zboruri cu avioanele lor F-16.

Reacţiile au fost foarte pozitive şi piloţii au evidenţiat contribuţia sistemului la eficienţa şi siguranţa zborului pe timp de noapte. Reacţiile piloţilor au inclus: „DEP îmbunătăţeşte cunoştinţele privind situaţia şi reduce volumul de muncă”…, “sistemul îmbunătăţeşte capabilităţile de identificare nocturnă”…, “DEP asigură mai multă flexibilitate şi o mai bună cunoaştere a situaţiei pentru sprijinul aerian apropiat”.

DEP a fost dezvoltat în cooperare cu filiala Elbit Systems, Elbit Systems of America, şi Rockwell Collins, prin parteneriatul lor, RCEVS. Începând cu introducerea, acum 20 de ani, a căştilor de tip JHMCS, Elbit Systems oferă piloţilor tehnologii de observare-ochire de încredere.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Noul sistem automat de monitorizare bazat pe GLONASS a fost utilizat de către forţele armate ruse pentru prima dată pe timpul exerciţiului de...

Comentarii