Vehicul blindat de producţie turco-românească

Comunicat de presa Nurol Makina

Publicat pe 07.07.2016

Autovehiculul Ejder Yalcin expus la standul companiei Nurol Makina

Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. din Turcia a prezentat, în premieră în România, vehiculul „Ejder Yalçin” 4×4 (în traducere din limba turcă – "Dragonul de Piatră"), în cadrul expoziţiei "Black Sea Defense", organizată în perioada 18-20 mai, la Romaero Băneasa.

Potrivit informaţiilor transmise printr-un comunicat de presă, compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. a demarat producţia de vehicule tactice blindate în cooperare cu Compania Naţională Romarm din România, la mijlocul anilor '90. Unul dintre aceste vehicule este „Ejder Yalçın” 4×4, prezentat în premieră la expoziţia "Black Sea Defence & Aerospace".

Vehiculul are sarcina utilă de până la 4 tone şi posibilitatea de a integra diverse tipuri de arme, fiind astfel o platformă pentru diverse misiuni precum: cercetare, comandă şi control, securitate naţională. De asemenea, poate fi configurat ca o suită de vehicule cu aceleaşi subsisteme, dar poate fi reconfigurat şi ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană sau  pentru lupta antitanc, vehicul de transport trupe ori ambulanţă blindată.

Şasiul şi caroseria sunt monobloc. Robusteţea şasiului oferă echipajului protecţie ridicată în cazul exploziilor, vehiculul fiind certificat în concordanţă cu standardele internaţionale şi asigură protecţie balistică completă. Nivelul de protecţie integrală ridicat este o caracteristică de bază a vehiculului. El a fost astfel conceput încât să-şi menţină toate capabilităţile operaţionale şi tactice.

Caracteristicile tehnico-tactice ale vehiculului „Ejder Yalçin”:

- echipaj: până la 11 persoane;
- gardă la sol: 400 mm;
- ampatament: 3 100 mm;
- masă vehicul: 12 -14 t;
- viteză maximă: 110 km/hr;
 - rază de acţiune: 600 km;
- trecere obstacole: 0,5 m;
- traversare şanţuri: 1,1 m;
- urcare pante: 70%;
- traversare pante: 30%.

Armament (opţional):
- mitralieră calibru 7,62 mm;
- mitralieră calibru 12,7 mm;
- mitralieră calibru 25 mm;
- aruncător automat de grenade 40 mm.

În ceea ce priveşte colaborarea companiei Nurol Makina cu compania naţională Romarm, la sfârşitul lunii iunie am trimis câteva întrebări responsabilului cu relaţiile publice al companiei, privind începutul acestei colaborări, perspectivele de dezvoltare şi produsele fabricate împreună, însă până la data publicării articolului nu am primit niciun răspuns.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii