Completul de luptă rusesc "Ratnik" ar putea fi folosit şi în Arctica

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 03.08.2016

Militari ruşi echipaţi cu elemente ale completului de luptă "Ratnik" | Sursa foto: Defencerussia »» http://bit.ly/2aOUVtF

 

Armamentul din completul rusesc de luptă "Ratnik" ar trebui să fie adaptat pentru a funcţiona pe întreg teritoriul Rusiei, inclusiv în regiunile arctice, a spus comandantul forţelor aeropurtate, generalul-colonel Vladimir Şamanov, potrivit website-ului Army Recognition.

"Am făcut deja propuneri pentru completul de luptă «Ratnik» (Războinic – n.red), cu scopul de a răspunde în totalitate specificului forţelor aeropurtate. Aceste arme ar trebui să fie paraşutate împreună cu echipamentul nostru de luptă şi să fie exploatate în toată Rusia, inclusiv în regiunile Acrticii" - a declarat Şamanov, citat de Army Recognition.

AEK-971
Arma automată AEK-971
Sursa foto: Wikipedia »» https://en.wikipedia.org/wiki/AEK-971

Potrivit comandantului Şamanov, structuri din forţa aeropurtată participă la evaluarea operaţională a completului de luptă. "La evaluarea operaţională participă brigada specială din Kubinka (regiunea Moscova – n.red.) şi o unitate din Riazan (în centrul Rusiei – n.red.)" - a adăugat acesta.

Directorul general al corporaţiei Kalaşnikov, Alexei Krivoruciko, a declarat cu puţin timp înainte agenţiei TASS că Ministerul Apărării va desemna arma automată pentru completul "Ratnik" în toamna lui 2016. Astfel că armata va avea de ales între AK-12, armă fabricată de Kalaşnikov Corporation şi AEK-971, armă produsă de uzina Degtiariova.

AEK-971
Arma automată AK-12
Sursa foto: Wikipedia »» https://en.wikipedia.org/wiki/AK-12

Website-ul Army Recognition specifică, de asemenea, că directorul general al Institutului de Cercetare în Mecanică de Precizie (ŢNIITOCiMAŞ - Ţentralnîi Naucino-Isledovateliskii Institut Tocino Maşinostroenia), Dimiri Semizorov, a declarat, la sfârşitul lui martie, că ţinuta de luptă "Ratnik" nu va fi operaţională până când armata nu se va decide între armele AK-12 şi AEK-971. El a mai adăugat că cele două arme au trecut de testările iniţiale.

Completul de luptă "Ratnik" include ţinută de camuflaj cu două feţe, iarnă-vară, ceea ce permite soldaţilor să ducă acţiuni militare în teren muntos la temperaturi cuprinse între -25 grade Celsius şi +45 grade Celsius. Echipamentul cuprinde aproximativ 40 de elemente de protecţie şi susţinere a vieţii, printre care: vestă antiglonţ, cască, combinezon impermeabil şi apărători pentru urechi, sisteme de protecţie pentru coate şi genunchi. Completul "Ratnik" dispune, de asemenea, de o sursă autonomă de căldură, un filtru de apă personal, trusă de prim ajutor şi mască contra gazelor.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) instalează Sistemul mini U.A.V. de supraveghere apropiată în câmpul tactic – "Boreal 5E"
Publicat pe 24.02.2015
Printre multiplele proiecte de cercetare pe care le are în atenţie Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) se numără şi...
Noul costum de luptă creat de specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare
Publicat pe 07.03.2015
Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) lucrează la un nou proiect ce vizează un costum de luptă care să...

Comentarii