Completul de luptă rusesc "Ratnik" ar putea fi folosit şi în Arctica

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 03.08.2016

Militari ruşi echipaţi cu elemente ale completului de luptă "Ratnik" | Sursa foto: Defencerussia »» http://bit.ly/2aOUVtF

 

Armamentul din completul rusesc de luptă "Ratnik" ar trebui să fie adaptat pentru a funcţiona pe întreg teritoriul Rusiei, inclusiv în regiunile arctice, a spus comandantul forţelor aeropurtate, generalul-colonel Vladimir Şamanov, potrivit website-ului Army Recognition.

"Am făcut deja propuneri pentru completul de luptă «Ratnik» (Războinic – n.red), cu scopul de a răspunde în totalitate specificului forţelor aeropurtate. Aceste arme ar trebui să fie paraşutate împreună cu echipamentul nostru de luptă şi să fie exploatate în toată Rusia, inclusiv în regiunile Acrticii" - a declarat Şamanov, citat de Army Recognition.

AEK-971
Arma automată AEK-971
Sursa foto: Wikipedia »» https://en.wikipedia.org/wiki/AEK-971

Potrivit comandantului Şamanov, structuri din forţa aeropurtată participă la evaluarea operaţională a completului de luptă. "La evaluarea operaţională participă brigada specială din Kubinka (regiunea Moscova – n.red.) şi o unitate din Riazan (în centrul Rusiei – n.red.)" - a adăugat acesta.

Directorul general al corporaţiei Kalaşnikov, Alexei Krivoruciko, a declarat cu puţin timp înainte agenţiei TASS că Ministerul Apărării va desemna arma automată pentru completul "Ratnik" în toamna lui 2016. Astfel că armata va avea de ales între AK-12, armă fabricată de Kalaşnikov Corporation şi AEK-971, armă produsă de uzina Degtiariova.

AEK-971
Arma automată AK-12
Sursa foto: Wikipedia »» https://en.wikipedia.org/wiki/AK-12

Website-ul Army Recognition specifică, de asemenea, că directorul general al Institutului de Cercetare în Mecanică de Precizie (ŢNIITOCiMAŞ - Ţentralnîi Naucino-Isledovateliskii Institut Tocino Maşinostroenia), Dimiri Semizorov, a declarat, la sfârşitul lui martie, că ţinuta de luptă "Ratnik" nu va fi operaţională până când armata nu se va decide între armele AK-12 şi AEK-971. El a mai adăugat că cele două arme au trecut de testările iniţiale.

Completul de luptă "Ratnik" include ţinută de camuflaj cu două feţe, iarnă-vară, ceea ce permite soldaţilor să ducă acţiuni militare în teren muntos la temperaturi cuprinse între -25 grade Celsius şi +45 grade Celsius. Echipamentul cuprinde aproximativ 40 de elemente de protecţie şi susţinere a vieţii, printre care: vestă antiglonţ, cască, combinezon impermeabil şi apărători pentru urechi, sisteme de protecţie pentru coate şi genunchi. Completul "Ratnik" dispune, de asemenea, de o sursă autonomă de căldură, un filtru de apă personal, trusă de prim ajutor şi mască contra gazelor.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii