Vehiculul blindat 4×4 "HAZAR" BRDM-2-Di

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 27.04.2015

Noul vehicul blindat de cercetare "HAZAR" BRDM-2-Di

Una dintre întreprinderile concernului ucrainean "Ukroboronprom" a început producţia unui nou vehicul blindat de cercetare şi luptă, de tip BRDM-2-Di "Hazar".

Principalele avantaje ale acestui nou vehicul sunt proprietăţile dinamice ridicate, o mare capacitate de mişcare care creşte posibilitatea de trecere a obstacolelor din teren. "Hazar" poate traversa cursuri de apă graţie motorului puternic, de tip EURO-3. Acest vehicul a fost conceput pentru patrulare şi sprijinul cu foc al unităţilor de infanterie.

"Hazar" a fost proiectat pornind de la îmbunătăţirile aduse BRDM-2 ca vehicul cu două punţi şi patru roţi motrice. Trapa laterală suplimentară contribuie la o aterizare confortabilă atunci când vehiculul este folosit pentru unităţile de operaţii speciale.

Primele astfel de autovehicule ar trebui să se afle deja în dotarea unităţilor ucrainene încă din luna februarie a acestui an.

 

Concernul ucrainean "Ukroboronprom" lucrează şi la un tanc hibrid, şi la o maşină de luptă a infanteriei. Specialiştii din industria de blindate sunt pe punctul de a lansa şi producţia unui lot de astfel de vehicule încă din anul acesta, dacă vor primi ordin de la Ministerul Apărării şi de la Garda Naţională a Ucrainei.

SURSA »» http://goo.gl/A5xLIW

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii