Compania turcească "Nurol Makina" intenţionează să producă blindate 4×4 în România

Colonel Dragoş ANGHELACHE

Publicat pe 23.11.2016

Vehiculul blindat 4×4 Ejder Yalcin, produs de către compania turcească "Nurol Makina"

 

Compania "Nurol Makina" din Turcia intenţionează să producă autovehicule blindate 4×4 în România, destinate industriei de apărare, valoarea investiţiei fiind de cel puţin 15 milioane euro.

Potrivit unui comunicat de presă primit la redacţie, membrii Consiliului de Administraţie şi directorii executivi ai companiilor "Nurol Holding" şi "Nurol Makina" s-au întâlnit, în prima jumătate a lunii noiembrie, cu autorităţile din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, precum şi cu reprezentanţii mediului de afaceri din Bucureşti, pentru a discuta despre oportunitatea producerii de vehicule blindate în România, în cadrul unui parteneriat româno-turc.

Sursa citată precizează că planul are în vedere investiţii iniţiale de cel puţin 15 milioane de euro, iar vehiculele produse se vor adresa atât pieţei româneşti, cât şi celor din Europa şi Africa. Potrivit "Nurol Makina", prin această asociere româno-turcă se doreşte extinderea gamei de produse din portofoliul "Nurol Makina", respectiv producerea şi altor tipuri de vehicule blindate, în afară de cele de tip 4×4.

 "<Nurol Makina> are în plan o colaborare de lungă durată cu firmele româneşti producătoare de echipamente pentru industria de apărare şi de vehicule blindate, despre care se ştie că au avantajul mobilităţii superioare şi exploatării facile în zonele urbane. Noi vedem colaborarea cu companiile româneşti de profil ca un liant între industriile de apărare dintre cele două ţări" - au declarat reprezentanţii "Nurol Makina", citaţi în comunicatul de presă primit la redacţie.

Compania "Nurol Makina" a expus la ediţia din acest an a BSDA modelul Ejder YALCIN 4×4, care a fost prezentat ca un produs al colaborării cu compania naţională "Romarm", colaborare care ar fi debutat la mijlocul anilor '90.

Aşa cum spuneam în articolul scris la sfârşitul expoziţiei de la Romaero, la sfârşitul lunii iunie am trimis persoanei de contact o serie de întrebări privind începutul acestei colaborări, perspectivele de dezvoltare şi produsele fabricate împreună, însă răspunsurile nu au venit nici până astăzi.

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Una dintre întreprinderile concernului ucrainean "Ukroboronprom" a început producţia unui nou vehicul blindat de cercetare şi luptă, de tip BRDM-2-Di...

Comentarii