Districtul militar de est al Rusiei a primit lansatoare "Tornado"

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 29.04.2015

Noul aruncător de proiectile reactive "Tornado-G" 
sursa: Wikipedia »» <a href="http://bit.ly/1E8ee5v">http://bit.ly/1E8ee5v</a>

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Districtului militar de est al Rusiei, Alexander Gordeev, a anunţat că trupele din district au primit ultimele sisteme de artilerie "Tornado-G", aruncătoare de proiectile reactive calibru 122 mm, care vor înlocui vechile sisteme  "Grad".

Potrivit lui Gordeev, aproximativ 20 de noi lansatoare de proiectile reactive "Tornado-G" au intrat în dotarea forţelor de artilerie motorizată din districtul militar de est al Rusiei pentru a înlocui vechile sisteme "Grad", adăugând că eficacitatea în luptă al noului sistem "Tornado-G" este de 2,5 - 3 ori mai mare decât a vechiului sistem.

"Datorită puterii superioare a muniţiilor şi a noului sistem de ochire automatizat, «Tornado-G» are performanţe considerabil mai mari faţă de predecesorii săi în ceea ce priveşte caracteristicile tehnico-tactice" - a specificat purtătorul de cuvânt.

Primele exerciţii tactice cu trageri de luptă ar trebui să se desfăşoare în prima pate a acestui an.

"Tornado-G" MLRS (Multiple Launch Rocket System - Aruncător de poiectile reactive) este o versiune îmbunătăţită a lansatoarelor cal. 122 mm BM-21 standard, dispuse pe autocamionul "Kamaz" sau "Ural-4320". "Tornado-G" a fost conceput pentru a fi în întregime automatizat. Echipajul este redus la trei militari, faţă de şase militari la versiunea BM-21 "Grad".

"Tornado-G" are 40 de tuburi de lansare a proiectilelor reactive cal. 122 mm, dispuse într-un pachet de formă rectangulară, care pot fi direcţionate din cabina autocamionului. Cele 40 de tuburi lansatoare sunt dispuse în straturi de câte 10, dispuse unul sub celălalt.

SURSA: Army Recognition »» http://bit.ly/1DytTbP

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) instalează Sistemul mini U.A.V. de supraveghere apropiată în câmpul tactic – "Boreal 5E"
Publicat pe 24.02.2015
Printre multiplele proiecte de cercetare pe care le are în atenţie Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) se numără şi...
Publicat pe 13.11.2017
A fi artilerist este o muncă grea, înseamnă a avea pasiunea traiectoriilor precise. E nevoie de logică, calcule, atenţie şi mult antrenament. Dar cel...

Comentarii