Districtul militar de est al Rusiei a primit lansatoare "Tornado"

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 29.04.2015

Noul aruncător de proiectile reactive "Tornado-G" 
sursa: Wikipedia »» <a href="http://bit.ly/1E8ee5v">http://bit.ly/1E8ee5v</a>

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Districtului militar de est al Rusiei, Alexander Gordeev, a anunţat că trupele din district au primit ultimele sisteme de artilerie "Tornado-G", aruncătoare de proiectile reactive calibru 122 mm, care vor înlocui vechile sisteme  "Grad".

Potrivit lui Gordeev, aproximativ 20 de noi lansatoare de proiectile reactive "Tornado-G" au intrat în dotarea forţelor de artilerie motorizată din districtul militar de est al Rusiei pentru a înlocui vechile sisteme "Grad", adăugând că eficacitatea în luptă al noului sistem "Tornado-G" este de 2,5 - 3 ori mai mare decât a vechiului sistem.

"Datorită puterii superioare a muniţiilor şi a noului sistem de ochire automatizat, «Tornado-G» are performanţe considerabil mai mari faţă de predecesorii săi în ceea ce priveşte caracteristicile tehnico-tactice" - a specificat purtătorul de cuvânt.

Primele exerciţii tactice cu trageri de luptă ar trebui să se desfăşoare în prima pate a acestui an.

"Tornado-G" MLRS (Multiple Launch Rocket System - Aruncător de poiectile reactive) este o versiune îmbunătăţită a lansatoarelor cal. 122 mm BM-21 standard, dispuse pe autocamionul "Kamaz" sau "Ural-4320". "Tornado-G" a fost conceput pentru a fi în întregime automatizat. Echipajul este redus la trei militari, faţă de şase militari la versiunea BM-21 "Grad".

"Tornado-G" are 40 de tuburi de lansare a proiectilelor reactive cal. 122 mm, dispuse într-un pachet de formă rectangulară, care pot fi direcţionate din cabina autocamionului. Cele 40 de tuburi lansatoare sunt dispuse în straturi de câte 10, dispuse unul sub celălalt.

SURSA: Army Recognition »» http://bit.ly/1DytTbP

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Noul costum de luptă creat de specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare
Publicat pe 07.03.2015
Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) lucrează la un nou proiect ce vizează un costum de luptă care să...

Comentarii