Districtul militar de est al Rusiei a primit lansatoare "Tornado"

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 29.04.2015

Noul aruncător de proiectile reactive "Tornado-G" 
sursa: Wikipedia »» <a href="http://bit.ly/1E8ee5v">http://bit.ly/1E8ee5v</a>

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Districtului militar de est al Rusiei, Alexander Gordeev, a anunţat că trupele din district au primit ultimele sisteme de artilerie "Tornado-G", aruncătoare de proiectile reactive calibru 122 mm, care vor înlocui vechile sisteme  "Grad".

Potrivit lui Gordeev, aproximativ 20 de noi lansatoare de proiectile reactive "Tornado-G" au intrat în dotarea forţelor de artilerie motorizată din districtul militar de est al Rusiei pentru a înlocui vechile sisteme "Grad", adăugând că eficacitatea în luptă al noului sistem "Tornado-G" este de 2,5 - 3 ori mai mare decât a vechiului sistem.

"Datorită puterii superioare a muniţiilor şi a noului sistem de ochire automatizat, «Tornado-G» are performanţe considerabil mai mari faţă de predecesorii săi în ceea ce priveşte caracteristicile tehnico-tactice" - a specificat purtătorul de cuvânt.

Primele exerciţii tactice cu trageri de luptă ar trebui să se desfăşoare în prima pate a acestui an.

"Tornado-G" MLRS (Multiple Launch Rocket System - Aruncător de poiectile reactive) este o versiune îmbunătăţită a lansatoarelor cal. 122 mm BM-21 standard, dispuse pe autocamionul "Kamaz" sau "Ural-4320". "Tornado-G" a fost conceput pentru a fi în întregime automatizat. Echipajul este redus la trei militari, faţă de şase militari la versiunea BM-21 "Grad".

"Tornado-G" are 40 de tuburi de lansare a proiectilelor reactive cal. 122 mm, dispuse într-un pachet de formă rectangulară, care pot fi direcţionate din cabina autocamionului. Cele 40 de tuburi lansatoare sunt dispuse în straturi de câte 10, dispuse unul sub celălalt.

SURSA: Army Recognition »» http://bit.ly/1DytTbP

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii