Artileriştii lituanieni au participat la exerciţiul multinaţional "Flaming Thunder 2015"

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 30.04.2015

Obuzierul autopropulsat cal. 155 mm 
 • SURSA FOTO »» <a href="http://bit.ly/1A1D3wh">http://bit.ly/1A1D3wh</a>

În data de 22 aprilie a avut loc, în poligonul de antrenament "General Silvestras Žukauskas", în apropiere de localitatea lituaniană Pabradė, Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului "Flaming Thunder 2015".

La eveniment au participat ministrul lituanian al apărării naţionale, Juozas Olekas, şeful apărării din Lituania, generalul-maior Jonas Vytautas Žukas, comandantul forţelor terestre lituaniene, Almantas Leika, şi comandanţi de unităţi din forţele armate lituaniene.

Exerciţiul s-a mutat din zona costieră a Lituaniei, la Pabrade, lângă Vilnius, unde plutoane de aruncătoare lituaniene, americane, portugheze şi poloneze se instruiesc în tragerile indirecte. Exerciţiul tactic cu trageri de luptă a reunit personalul militar din batalioane de artilerie, dragoni, infanterie mecanizată şi luptători din unităţi teritoriale ale Forţei Naţionale de Apărare de Voluntari. Militarii străini care participă la exerciţiu fac parte dintr-un pluton de obuziere şi un pluton de aruncătoare 120 mm americane, un pluton de aruncătoare cal. 120 mm polonez şi un pluton de aruncătoare 82 mm portughez.

"Flaming Thunder" este un exerciţiu mutinaţional anual, organizat de către forţele terestre lituaniene, şi s-a desfăşurat în Lituania pentru a treia oară consecutiv. Potrivit sursei citate, numărul participanţilor şi complexitatea exerciţiului cresc de la an la an.

SURSA: Ministerul lituanian al Apărării Naţionale »» http://bit.ly/1A1D3wh

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii