Armata lituaniană a cumpărat puşti cu lunetă belgiene

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 01.05.2015

Puşca cu lunetă "FN SCAR-H PR" din dotarea forţelor terestre lituaniene
 • SURSA FOTO: Ministerul lituanian al Apărării Naţionale »» <a href="http://bit.ly/1bHuTnl">http://bit.ly/1bHuTnl</a>

Website-ul Ministerului lituanian al Apărării Naţionale anunţă că lunetiştii din subunităţile de infanterie vor beneficia de arme noi, "FN SCAR-H PR", aduse din Belgia.

Ministrul lituanian al apărării naţionale, Juolzas Olekas, a declarat: "Obiectivul nostru în modernizarea forţelor armate ale Lituaniei este soldatul, iar scopul nostru este să-l dotăm corespunzător cu echipament modern, pentru a fi siguri că el va fi capabil să-şi îndeplinească misiunile. Puşca cu lunetă este un pas de-a lungul acestui drum". Ministrul a subliniat că se vor face eforturi suplimentare ca forţele terestre lituaniene să se modernizeze şi să se echipeze cu cele mai noi echipamente relevante.

Puştile cu lunetă "FN SCAR-H" au fost cumpărate de la "FN Herstal", o întreprindere belgiană care a câştigat concursul de achiziţii publice. Pentru a fi acceptat, armamentul înscris în concurs nu trebuia doar să aibă un preţ bun, ci a trebuit să treacă şi anumite probe de verificare în teren, precum şi o serie de testări prin trageri. Contractul de vânzare, în valoare totală de aproximativ 2,78 milioane euro, a fost aprobat în decembrie 2013.

Forţele armate lituaniene au încheiat un contract pentru cumpărarea de puşti semiautomate "FN SCAR-H PR DMR" cu lunete "Smidt&Bender". Puştile au o precizie ridicată până la distanţa de 600 m, folosesc muniţie NATO standard 7,62×51 mm, iar lunetele au un grosisment de 2-12×.

SURSA: Ministerul lituanian al Apărării Naţionale »» http://bit.ly/1bHuTnl

 

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii