Franţa încheie primele trageri-test pentru rachetele cu bătaie medie

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 05.05.2015

Franţa a încheiat testarea prin trageri a noilor rachete antitanc ce urmează să le primească de la MBDA

Franţa a încheiat cu succes primele testări prin trageri pentru rachetele antitanc dirijate, de bătaie medie, produse de MBDA.

Rachetele antitanc dirijate testate sunt din noua generaţie, realizate de către MBDA, şi sunt în curs de achiziţionare de către armata franceză, pentru a înlocui vechile rachete antitanc MILAN.

Potrivit MBDA, citată de "Jane's 360", testările prin trageri s-au executat împotriva unor ţinte care nu erau vizibile din poziţiile de tragere, fiind dispuse la o distanţă de peste 4 000 m. La începutul lui februarie, tragerile au continuat şi la centrul militar de expertiză şi încercări al Direcţiei Generale de Armament (DGA Techniques terrestres), cu sediul în Bourges.

Racheta dispune de un căutător dual care încorporează o cameră TV cu viziune termică şi la lumina zilei şi o unitate de referinţă inerţială, produsă de "Sagem" în subcontractare, cuplate la un focos calibru 140 mm. Racheta dispune, de asemenea, de o conexiune de date bidirecţională, ce permite modurile "trage şi uită", regim semiautonom sau ochire indirectă, prin lovirea clasică a ţintelor sau prin lovirea acestora de sus, în partea superioară, unde blindajul este mai puţin rezistent.

Potrivit MBDA, erau prevăzute şi alte teste pentru primul trimestru al anului 2015, specificând că armamentul va fi livrat forţelor terestre începând cu 2017. Acesta cuprinde 2850 rachete şi 400 complete de tragere portative sau destinate a fi montate pe platformele unor vehicule precum "Jaguar", vehiculul de cercetare care urmează să intre în dotarea forţelor terestre franceze.

ARTICOLUL INTEGRAL »» http://goo.gl/6n4OGB

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii