Aniversare la Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Încercări în Zbor

Invitaţi de onoare: domnul ing. Mihail Genoiu, viceprimarul municipiului Craiova, şi domnul colonel Gheorghe Vişan, comandantul Brigăzii 2 Infanterie "Rovine"

Înfiinţat în anul 1974, Centrul de Cercetări şi Încercări în Zbor din Craiova, conform Hotărârii Consiliului de Miniştri nr. 356, în ziua de 29 mai a sărbătorit 40 de ani de existenţă.

De-a lungul istoriei sale, centrul a participat la multiple testări la sol şi în zbor a produselor industriei aeronautice româneşti militare şi civile, fiind certificat naţional.

Comandantul centrului, comandorul Florea Drăghici, relata pentru emisiunea "Viaţa oştirii": "Sărbătorim 40 de ani de istorie a centrului, ocazie cu care am organizat un workshop la care am invitat colaboratorii noştri apropiaţi, urmat de un moment omagial la care au fost invitaţi şi participă toţi cei care, în 40 de ani, şi-au adus o contribuţie la dezvoltarea Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor". Workshop-ul a avut tema "Experienţă şi realizări în domeniul testării şi evaluării produselor aeronautice şi militare", în cadrul căreia s-au prezentat 23 de lucrări de către instituţii valoroase deoarece organizatorii au dorit să îmbine întâlnirea dintre mediul universitar, institutele naţionale de cercetare şi industria de apărare din domeniul aeronautic. Printre participanţi s-au numărat: Universitatea "Politehnica" din Bucureşti, Academia Tehnică Militară, Universitatea Naţională de Apărare, Universitatea din Craiova, Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale dar şi reprezentanţi din industria de apărare: Aerofna, Electromecanica Ploieşti, UPS Dragomireşti.

Centrul de Cercetări şi Încercări în Zbor din Craiova este organizat ca unitate militară şi este organizat pe două secţii de cercetare, iar tot ceea ce înseamnă testare şi evaluare a produselor aeronautice (aeronave, echipamente, muniţii şi armament de aviaţie) precum şi sisteme de rachete aer-aer sau sol-aer trec pe la unitatea craioveană. Comandorul Florea Drăghici a precizat că centrul de cercetare pe care-l comandă participă la programele naţionale de cercetare: "În ultimii ani am derulat peste 10 proiecte, avem cinci reprezentanţi naţionali în structurile NATO – suntem colaboratori ai grupului de lucru pentru încercări în zbor – şi, în acelaşi timp, am fost declaraţi, prin hotărâre de guvern, infrastructură critică de interes naţional, situaţie care ne conferă noi responsabilităţi în viitorul apropiat".

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Noul costum de luptă creat de specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare
Publicat pe 07.03.2015
Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) lucrează la un nou proiect ce vizează un costum de luptă care să...
Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) a organizat miercuri, 11 martie, la sediul instituţiei, o demonstraţie cu un model...

Comentarii