Compania rusească de automobile "Ural" realizează primul său MRAP 4×4

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 28.06.2015

Prototipul MRAP 4×4 "Taifun-U" a fost expus publicului pentru prima dată la expoziţia militară internaţională ARMY-2015

Potrivit unui articol publicat în website-ul IHS Jane's 360, care citează o sursă din compania rusească de automobile "Ural", aceasta a conceput primul său MRAP (Mine Resistant Ambush Protected Vehicle – vehicul rezistent la mine şi protejat la ambuscade), denumit Ural-53099 "Taifun-U".

Prototipul vehiculului a fost expus publicului pentru prima dată la expoziţia militară internaţională ARMY-2015, organizată în apropierea Moscovei în perioada 16-19 iunie, iar ministerul rus al apărării şi-ar fi manifestat interesul faţă de noul vehicul, aşteptându-se ca proiectarea corespunzătoare necesităţilor armatei ruse şi lucrul efectiv la vehicul să înceapă în primele luni ale anului 2016.

Noul vehicul este destinat să completeze parcul deja existent al versiunilor 6×6, compania Ural având intenţia de a produce, de asemenea, şi o versiune 8×8.

Pentru versiunea "Taifun-U" 4×4 MRAP s-a propus echiparea autovehiculului cu o turelă telecomandantă. Prototipul expus la ARMY-2015 a fost echipat cu un post de luptă telecomandat construit de Kalaşnikov, însă structura modulară a vehiculului permite integrarea şi altor turele telecomandate (RWS – Remote Weapon Station), precum cele produse de TSNII Burevestnik sau JSC Electromaşina, a precizat sursa publicaţiei Jane's 360.

MRAP-ul 4×4 "Taifun-U" are echivalentul STANAG 4569 pentru protecţia balistică împotriva gloanţelor perforante cal 7.62×54 mm B-32, nivel verificat prin trageri cu puşca cu lunetă SVD sau mitraliera PKM, însă Jane's 360 consideră că nivelul de protecţie poate fi îmbunătăţit. Sursa publicaţiei nu a precizat care este nivelul de protecţie la explozia minelor.

"Taifun 4×4" este pus în mişcare de un motor de 440 CP tip YaMZ-5367, are transmisie automată şi poate atinge o viteză maximă de 100 km/h. Echipajul este compus din trei oameni iar vehiculul poate transporta o grupă de 8 militari sau poate tracta o remorcă de 8 tone. Masa MRAP "Taifun-U" este de 16 tone.

SURSA: website-ul publicaţiei IHS Jane's 360 »» http://bit.ly/1J9KxTS

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Una dintre întreprinderile concernului ucrainean "Ukroboronprom" a început producţia unui nou vehicul blindat de cercetare şi luptă, de tip BRDM-2-Di...
Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) instalează Sistemul mini U.A.V. de supraveghere apropiată în câmpul tactic – "Boreal 5E"
Publicat pe 24.02.2015
Printre multiplele proiecte de cercetare pe care le are în atenţie Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) se numără şi...

Comentarii