Militarii lituanieni se instruiesc în comun cu americanii

Colonel Dragoş ANGHELACHE

Publicat pe 01.07.2015

Exerciţiu în comun executat de militari lituanieni împreună cu militari americani

Elementul de comandă al misiunii din cadrul Diviziei 4 Infanterie americane este dislocat în Lituania pentru instrucţie în comun.

Website-ul Ministerului Apărării Naţionale din Lituania anunţă că, în data de 8 iulie, aproximativ 90 de soldaţi din Elementul de comandă al misiunii (Mission Command Element – MCE) din cadrul Diviziei 4 Infanterie a Statelor Unite ale Americii, dislocat în Germania, vor veni în Lituania, sub comanda generalului de brigadă Michael Tarsa, pentru a executa exerciţii de pregătire în comun.

Membrii MCE se vor instrui timp de o săptămână la Centrul de Instrucţie Adolfas Ramanauskas din Nemenčinė şi vor executa, de asemenea, o serie de exerciţii în mai multe regiuni din Lituania. Militarii americani şi cei care fac parte din Statul Major al Forţelor Terestre lituaniene se vor antrena împreună, vor face schimb de experienţă şi vor perfecţiona interoperabilitatea dintre cele două structuri, în timp ce oaspeţii americani se vor familiariza cu specificul şi geografia Lituaniei şi a regiunilor sale.

Legat de acest exerciţiu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre lituaniene, colonelul Dalius Polekauskas, citat de sursa menţionată, a declarat: "Sperăm ca acest exerciţiu executat în comun cu MEC din Divizia 4 Infanterie să fie primul dintr-o serie de viitoare activităţi comune în cadrul unei cooperări care să cuprindă un spectru cât mai larg".

În website-ul Ministerului lituanian al Apărării Naţionale se precizează că Divizia 4 Infanterie are sediul în Statele Unite ale Americii, dar MCE este dislocat în Germania, cu rolul de comandament intermediar, care are în responsabilitate conducerea operaţiei americane Atlantic Resolve în statele baltice şi în Polonia. Datorită dezvoltării cooperării între Lituania şi Divizia 4 Infanterie şi îmbunătăţirii interacţiunii cu forţele armate lituaniene, Statele Unite asigură în continuare angajamentul pentru securitatea regiunii baltice.

SURSA » Ministerul Apărării Naţionale din Lituania

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii