Posibilă dislocare în Irak a unor efective din forţele terestre americane

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 31.01.2015

Secretarul demisionar al apărării Chuck Hagel a declarat vineri, 30 ianuarie, într-un interviu, că Statele Unite ar putea avea nevoie, în cele din urmă, să trimită trupe terestre necombatante în Irak, pentru a ajuta în lupta cu forțele Statului Islamic

Agenţia de presă AGERPRES relatează, preluând o ştire de la agenţia Reuters, că secretarul demisionar al apărării Chuck Hagel a declarat vineri, 30 ianuarie, într-un interviu, că Statele Unite ar putea avea nevoie, în cele din urmă, să trimită trupe terestre necombatante în Irak, pentru a ajuta în lupta cu forțele Statului Islamic (SI).

Hagel, care și-a anunțat demisia sub presiune în noiembrie, a declarat pentru CNN că toate opțiunile trebuie luate în considerare în Irak, inclusiv trimiterea de trupe pentru roluri necombatante, cum ar fi colectarea de informații și localizarea țintelor SI.

"Cred că ar putea cere o desfășurare viitoare a unora dintre trupele noastre... Dacă vom ajunge acolo sau nu, eu nu știu" - a spus el.

Comentariile lui Hagel reiterează afirmațiile generalului Martin Dempsey, comandantul Statului Major Interarme al SUA, în fața Congresului toamna trecută, când a spus că trupele americane ar putea avea nevoie de un rol mai important la sol în Irak - notează Reuters.

O astfel de desfășurare s-ar adăuga celor 4.500 de trupe SUA deja angajate în formare și rol de consiliere în Irak.

ARTICOLUL INTEGRAL »» http://goo.gl/GTQA8S

Împarte cu prietenii tăi:

Comentarii