Statele Unite intenţionează să antreneze militari ucraineni

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 14.07.2015

Generalul-locotenent Frederick "Ben" Hodges, pe timpul unei conferinţe de presă la Kiev, în ianuarie 2015

Agenţia Română de Presă AGERPRES informează - citând Agenţia France Presse (AFP) - că Statele Unite intenţionează să antreneze trupe ucrainene la toamnă, după încheierea unui prim program de antrenament pentru trupele Ministerului de Interne ucrainean, potrivit unei declaraţii făcute luni, 13 iulie, la Washington, de către generalul-locotenent Frederick "Ben" Hodges, comandantul forţelor terestre americane din Europa.

"Vom termina până la 15 noiembrie antrenamentul celor trei batalioane ale Ministerului de Interne ucrainean în tabăra Iavoriv din vestul ţării" - a explicat generalul Hodges, adăugând că Statele Unite intenţionează apoi să antreneze militari din unităţi ale Ministerului Apărării ucrainean, dar "decizia finală nu a fost luată" - a mai spus generalul Hodges în conferinţa de presă de la Pentagon.

Antrenamentul se va concentra pe executarea tacticilor de bază şi a operaţiunilor în mediu foarte disputat. "Acesta este un mijloc foarte eficient de a-i ajuta pe ucraineni şi de a arăta că suntem cu ei" - a subliniat generalul Hodges.

O astfel de decizie necesită un acord cu aliaţii SUA din Europa şi generalul a amintit că este de "cea mai mare importanţă" menţinerea unităţii celor 28 de membri ai NATO în faţa Rusiei. "Opinia fiecăreia din cele 28 de naţiuni contează" - a insistat el.

ARTICOLUL INTEGRAL »» http://bit.ly/1M7gaB7

Etichete: 
Împarte cu prietenii tăi:

Comentarii