Soldaţii australieni au primit noi echipamente de protecţie

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 14.08.2015

Completul de luptă al soldatului (SCE – Soldier Combat Ensemble) ce urmează a fi implementat în armata australiană

Website-ul "Army Recognition" informează că soldaţii din Brigada 1 a Forţelor Terestre Australiene sunt primii care au primit noua generaţie de vestă antiglonţ, căşti, vestă tactică, echipament de protecţie pentru ochi şi urechi, rucsaci.

Echipamentul a fost achiziţionat de către Grupul capabilităţi, achiziţii şi sprijin al Diviziei sisteme terestre, ca parte a fazei 3B a proiectului LAND 125 al forţelor de apărare australiene (ADF – Australian Defence Force).

În următorii trei ani, vor fi confecţionate peste 21.000 de complete de vârf, de înaltă calitate, adaptate Completului de luptă al soldatului (SCE – Soldier Combat Ensemble). Acestea vor fi livrate la brigăzile din forţele terestre şi anumite unităţi din forţele aeriene şi forţele navale.

Calitatea SCE este standardizată pe trei niveluri adaptate rolului combatantului. Fiecare nivel este conceput pentru a dota un combatant în funcţie de misiunea pe care o execută şi ameninţările cu care se va confrunta pe timpul executării acesteia, pentru a asigura un echilibru optim între protecţie şi mobilitate.

Nivelul 2 debarcat. O configuraţie pentru combatanţii angajaţi în lupta apropiată în cadrul unor echipe interarme debarcate precum infanteria, echipe mixte pentru incendii, genişti, cercetaşi etc.

Nivelul 2 îmbarcat. O configuraţie pentru combatanţii care conduc vehicule blindate de luptă în cadrul unei echipe interarme.

Nivelul 3. O configuraţie generală pentru combatanţii al căror rol şi misiuni sunt în special axate pe aprovizionarea şi sprijinul de luptă, precum şi sprijinul logistic al echipelor interarme, ce include toate efectivele care nu sunt incluse în nivelul 2.

Nivelul 0. O configuraţie de bază, ca rucsac, provenită din nivelurile 2 şi 3, care presupune şi modernizarea platformei aflată actualmente în serviciu, pe centura militarului.

ARTICOLUL INTEGRAL »» http://bit.ly/1J4eX7j

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii