Germania cumpără rachete antitanc israeliene "Spike"

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 19.08.2015

Soldat israelian la lansatorul de rachete Spike »» Sursa foto: http://bit.ly/1gXVm22

 

Website-ul "Army Recognition" informează că forţele terestre germane au declarat că sunt în curs de a cumpăra rachete antitanc dirijate "Spike", produse de firma israeliană "Rafael Defense Systems".

Familia de rachete a fost exportată cu succes în India, precum şi în armata germană, care a planificat echiparea unor maşini de luptă ale infanteriei (MLI) "Puma" cu acest tip de rachete antitanc. Ministerul german al apărării a cumpărat deja un anumit număr de rachete în vederea integrării acestora pe MLI "Puma" până în anul 2018.

India a căutat o rachetă antitanc/antiinfanterie care să înlocuiască sistemul de rachete "Milan" create de grupul MBDA şi produse sub licenţă de "Bharat Dynamics". În octombrie 2014, "Spike" a câştigat contractul în faţa ofertelor Statelor Unite de a implica India în dezvoltarea viitoarei versiuni a rachetelor  "Javelin".

Sistemul "Spike", versiunea pentru infanterie, se compune din racheta în container, un trepied, o unitate comandă a lansării – care conţine aparatura optică şi sistemul de tragere –, şi o baterie de acumulatori. Timpul de tragere de la poziţia "asigurat" este de sub 30 secunde, operatorul putând folosi pentru ochire reticolul aparaturii optice cu o mărire de 10x, pentru tragerea pe timp de zi, sau imaginile în infraroşu, pentru tragerea pe timp de noapte.

Pentru tragerea în modul "trage şi uită" este folosit un căutător cu imagini în infraroşu, însă sistemul dispune şi de modul dirijat, care foloseşte cablu din fibră optică. Cele două moduri pot fi combinate prin închiderea unei ţinte înainte de lansare, dar care poate fi folosit şi pentru a schimba obiectivul sau a anula tragerea după lansare.

Racheta zboară pe o traiectorie curbă, loveşte ţinta pe ramura coborâtoare şi detonează o încărcătură înalt explozivă care poate penetra blindajul reactiv. Traiectoria curbă permite rachetei să lovească ţinte dispuse după acoperiri, care fac imposibilă ochirea directă. Reîncărcarea sistemului de tragere durează 15 secunde.

ARTICOLUL INTEGRAL »» https://is.gd/yM1Pa4

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Comentarii