Sistem de monitorizare a coloanelor auto

Redacţia RFT
rft@forter.ro
Publicat pe 03.09.2015

Noul sistem automat de monitorizarea stabileşte itinerarul pentru coloane şi asigură comunicaţiile între conducătorii auto, precum şi posibilitatea de a analiza timpul de parcurs pe itinerar »» Sursa foto: http://bit.ly/1FkwaJ2

Noul sistem automat de monitorizare bazat pe GLONASS a fost utilizat de către forţele armate ruse pentru prima dată pe timpul exerciţiului de aprovizionare pe întreg teritoriul, care se desfăşoară în şase districte. GLONASS (Global Navigation Satelite System – Sistem global de navigare prin satelit) este un sistem de naigare prin satelit situat în spaţiu şi exploatat de Forţele ruseşti de Apărare Aerospaţială.

GLONASS oferă o alternativă la GPS (Global positioning System) şi este al doilea sistem de navigare alternativ în funcţiune, cu o acoperire globală şi o precizie comparabilă.

Sistemul este conceput să funcţioneze la temperaturi cuprinse între -40 şi +55 grade Celsius şi stabileşte intinerariile pentru coloanele de vehicule, asigurând comunicaţiile între conducătorii acestora, precum şi posibilitatea de a analiza timpul de parcurs pe itinerar. Toate sistemele interarme şi vehiculele speciale sunt echipate cu emiţători care sunt concepuţi să funcţioneze neîntrerupt peste 30.000 de ore.

Exerciţiul special complex este organizat în şase districte ale Federaţiei Ruse. Şase mii de militari şi aproximativ 750.000 de vehicule sunt angrenate în acest eveniment. Aceasta este faza de pregătire de comandă şi stat major a exerciţiului strategic "Center-2015".

ARTICOLUL INTEGRAL »» http://bit.ly/1FkwaJ2

Împarte cu prietenii tăi:

Citeşte şi:

Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) instalează Sistemul mini U.A.V. de supraveghere apropiată în câmpul tactic – "Boreal 5E"
Publicat pe 24.02.2015
Printre multiplele proiecte de cercetare pe care le are în atenţie Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) se numără şi...
Noul costum de luptă creat de specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare
Publicat pe 07.03.2015
Specialiştii Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) lucrează la un nou proiect ce vizează un costum de luptă care să...

Comentarii