Coperta

Data publicarii: 
15-07-2017
Autorul (er): 
Doina MUREŞAN
Aurel Constantin SOARE

Continutul

 

 Uniţi sub sfânt tricolor!

Prezentare realizată de: Denisa TĂRLUNGEANU

 

Anii trec, anii vin... o perpetuă mişcare a timpului fixată cu exactitate de clepsidră.

Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” – 105 ani de istorie, de continuitate cu trecutul şi prezentul, consolidaţi cu abnegaţie, dăruire, dragoste şi profesionalism de către triada profesor – instructor militar – elev.

Purtăm pe umeri povara trecutului care nu ne apasă ci, dimpotrivă, ne obligă să ne ridicăm frunţile în faţa acestui loc binecuvântat prin însăşi menirea sa plină de nobleţe: deschiderea porţilor spre cultură a generaţiilor care în decursul timpului au sorbit din pocalul ştiinţei de carte şi au dat valoare acestei instituţii.

O privire retrospectivă în negura vremii, în arhiva sufletească a colegiului, a determinat pe doi călăuzitori de spirite, pe două persoane care aduc un plus de valoare educaţiei şi sunt modele umane şi morale pentru elevii noştri, să aşeze în file de carte, pentru a deveni nemuritoare, toate promoţiile de la Mănăstirea Dealu şi până în prezent.

Comandantul colegiului, colonel Doina Mureşan, şi directorul-adjunct, Aurel-Constantin Soare, au consacrat în paginile cărţii intitulată sugestiv „Uniţi sub sfânt tricolor” albumul colectiv al celor aproximativ 14.000 de absolvenţi ale căror drumuri s-au intersectat în universul colegiului.

Cu toţii au dat strălucire "Cantemirului" care i-a format nu numai ca militari, ci şi ca cetăţeni de excepţie şi au întruchipat în legătura lor de continuitate cu trecutul şi prezentul spiritul de abnegaţie, dăruire, profesionalism, omenie şi demnitate.

Pe aripi de timp această carte va rămâne o enciclopedie în continuă tipărire a celor care şi-au trăit adolescenţa pulsând în ritmuri cantemiriste, a celor care, cum frumos afirmă autorii: „reprezintă un destin, o clipă în marea dăinuire a neamului, marea familie a cantemiriştilor care este pentru prima dată reunită în veşnicia patriei”.

Citeşte şi:

Treizeci de elevi ai Colegiului Militar Naţional "Dimitrie Cantemir" au fost  implicaţi în proiectul "Drumul unei foi de hârtie"
Publicat pe 14.03.2016
Sâmbătă, într-o zi de 12 din Mărţişor, elevii colegiului militar implicaţi în proiectul "Drumul unei foi de hârtie", însoţiţi de doamnele profesoare...
Lectura, ca abilitate de viaţă
Publicat pe 30.01.2017
O nouă calificare la etapa naţională a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viaţă” a elevei plutonier-adjutant Iulia Condruz confirmă pregătirea...