Coperta

Data publicarii: 
11-05-2015
Autorul (er): 
Inspectoratul General al Jandarmeriei Române

Continutul

»» WEBSITE-UL PUBLICAŢIEI««

 Credibilitate sau responsabilitate?

Lipsiţi de instrumente de evaluare concludente, o lungă perioadă de timp ne-am raportat eficienţa la indicatori interni şi, de câte ori statistica era ascendentă, apreciam că suntem mai buni. În momentul în care am început să luăm în considerare gradul de satisfacţie al celor care beneficiază de rezultatele noastre, am observat că, de exemplu, mai multe amenzi aplicate nu însemna că suntem mai buni, ci din contră – se punea întrebarea de ce nu am putut preveni faptele care puneau în pericol siguranţa publică? Cantitatea prima, calitatea serviciului era neglijabilă.

Din fericire, am conştientizat repede acest lucru, iar restructurările, tranziţiile, armonizările şi compatibilizările au fost doar acţiuni ce au urmărit scopul final – orientarea instituţiei către o performanţă reală, cu rezultate apreciate de cetăţeni.

Putem spune că am reuşit?

Sondajele din ultimii ani arată că suntem credibili şi încrederea în Jandarmerie este apreciabilă. În spatele acestor studii sunt aşteptări şi nevoi sociale, iar măsura în care reuşim să le îndeplinim se reflectă în cifrele înscrise la capitolul „încredere”. Efortul pentru a menţine statutul câştigat în timp este intens şi constant (afirmaţie bazată pe sute de mii de ore lucrate suplimentar, în fiecare lună, în aceleaşi condiţii în care lucrează toţi românii), iar rarele excepţii sau sincope ne arată că suntem o instituţie formată din oameni (care pot greşi!), dar cu o capacitate dovedită de a corecta repede erorile.

La 165 de ani de la înfiinţare, după ce a fost reorganizată, desfiinţată şi renăscută, admirată sau hulită, apreciată sau contestată, Jandarmeria a înţeles că laurii încrederii sunt doar oglindirea unei responsabilităţi. Fiecare procent de încredere câştigat nu reprezintă decât o responsabilitate mai mare în faţa celor care au renunţat la dreptul de a se apăra singuri şi l-au încredinţat Jandarmeriei, pentru a veghea la siguranţa şi liniştea comunităţii. Şi cu cât strălucirea laurilor este mai mare, responsabilităţile şi aşteptările sociale cresc.

Pentru fiecare jandarm, momentul aniversar din debutul lunii aprilie ar trebui să fie unul al conştientizării valorilor care ne-au oferit constanţă şi eficienţă: devotamentul, sacrificiul, onoarea şi spiritul de corp, a individualităţii unice a Jandarmeriei şi, mai ales, a rolului pe care cetăţenii ni-l cer, de 165 de ani, să îl jucăm - garant al siguranţei publice şi al aplicării corecte a legii!

 


SUMARUL EDIŢIEI

Credibilitate sau responsabilitate?    p.3
Mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea    p.4
O anume poezie    p.5
Bleu jandarm sau kaki?    p.6
Radiografia unei intervenţii militare în cazul tulburării ordinii publice în caz de pace. Los Angeles – 1992    p.8
Studiu de caz. Anul Nou cu incidente în Shanghai    p.12
Din nou despre performanţă. Un model simplu de conceptualizare a performanţelor militare    p.16
Siguranţa cetăţeanului, între deziderat şi realitate    p.20
Un nou model de comunicare cu suporterii    p.23
165 de ani de jandarmerie    p.26
Înger şi demon    p.46
Realitatea... cu jandarmi    p.50
Jandarmii de aur    p.54
Hai să dăm mână cu mână...    p.60
Primul pas al Jandarmeriei Române în misiunea internaţională din Haiti    p.62
FJE – Working Group    p.63
Onoare şi recunoştinţă    p.64
170 de ani în serviciul public. Trecutul şi prezentul Gărzii Civile Spaniole    p.69
Jandarmeria în Marele Război. Repere legislative    p.72
Caleidoscop creştin    p.76
Plăcerea de a citi    p.78
Din evenimentele lunii... în istoria jandarmeriei    p.80

Citeşte şi:

Invazia ştirilor false
Publicat pe 26.10.2017
Ceea ce trebuia să se întâmple... s-a întâmplat. Armata a fost luată, din nou, în cătare, a fost pusă la colţ pe coji de nucă şi arătată cu degetul...
Cu toate că deocamdată este un post de radio pilot, cu numai două ore de ştiri pe zi (de luni până joi) iar celelalte 22 acoperite cu muzică, noul şi...
Adevărul Holding, Divizia web/ Sursa: http://bit.ly/2beHKOu
Publicat pe 15.04.2015
Că ne place sau nu, internetul face parte din "cotidianul personal" al fiecăruia şi a devenit o unealtă de care ne folosim zilnic, în diferite...