Coperta

Data publicarii: 
01-03-2015
Autorul (er): 
Colectiv de autori

Continutul

Batalionul 612 Artilerie Antitanc "Maramureş" a organizat simpozionul "170 de ani de artilerie", activitate care s-a desfăşurat joi, 7 noiembrie, în Sala Mare a Cercului Militar Baia Mare.

Activitatea s-a desfăşurat în contextul activităţilor organizate în Garnizoana Baia Mare cu ocazia Zilei Artileriei şi au fost onorate cu prezenţa de către militari activi din structurile MApN, ISU şi MAI, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război din garnizoană şi jurnalişti de la principalele ziare şi posturi de televiziune locale.

Activitatea a continuat prin lansarea lucrării monografice "Traiectorii şi destine. Batalionul 612 Artilerie Antitanc «Maramureş»".

Recenzia cărţii a fost făcută de către căpitanul de artilerie în rezervă şi redactor-şef al ziarului "Graiul Maramureşului", Gheorghe Parja, şi de către generalul de brigadă (r) Ilie Godja, fost comandant al Brigăzii 612 Artilerie Antitanc.

Lucrarea a fost realizată cu scopul de a prezenta momentele  esenţiale şi semnificative  legate de înfiinţarea şi evoluţia Batalionului 612 Artilerie Antitanc "Maramureş", abnegaţia cu care au muncit, de-a lungul anilor, generaţiile de cadre militare, contingentele de militari şi personalul civil.

Astfel, din sumarul bogat, remarcăm informaţii legate de pregătirea pentru luptă a cadrelor militare şi a trupelor pe parcursul a 45 de ani de existenţă şi capitolul dedicat participării personalului din batalion la activităţi în economia naţională.

De asemenea, lucrarea acordă un spaţiu important misiunilor internaţionale la care au luat parte militarii băimăreni, precum şi evoluţiei activităţilor de relaţii publice, cultură şi tradiţii militare de-a lungul timpului şi până în prezent.

Nu lipsesc din paginile cărţii fotografii-document ce însoţesc informaţiile puse la dispoziţia cititorilor de către colectivul de autori.

 


NOTE:

Recenzie de Marius Mihai

Citeşte şi: